2 órája
Hihetetlen: hamarosan csótányból készülhet az ebédünk
Sokak szerint hús helyett hamarosan csótányból készülhet az ebédünk.
Forrás: Shutterstock
Fotó: Stacey Newman
Bár több országban teljesen természetes, hogy rovarokat esznek az emberek, csótányevésről még nem hallottunk. Pedig sokak szerint hamarosan ez helyettesítheti majd sok helyen a húst.
A csótány ugyanis kifejezetten minőségi fehérjeforrás, és nemcsak a világ távoli pontjain, de már Európában is számos rovarfarm működik, ezek próbálnak alternatívát nyújtani a húsipar környezetre gyakorolt káros hatásaira.
Az ehető csótányok tehát nemcsak az éhes szájaknak, de a gazdáknak is remek lehetőséget nyújthatnak, ugyanis ezek a rovarok könnyebben kezelhetőek és kevesebb takarmányra is van szükségük. Az sem mellékes persze, hogy a csótányok köztudottan szívósak, és betegségekre sem hajlamosak - írja a Mindmegette.
Borítókép: illusztráció
Bulvár-celeb
- Ezt a pár tippet betartva tovább marad friss a krumpli
- Tolvai Reni olyan dögös fotót osztott meg, hogy csak nézünk!
- Ötöslottó: 5,3 milliárd volt a tét, mutatjuk a nyerőszámokat
- Egymilliárdnál is több rajongója van Ronaldónak
- Manikűrözött csirkeláb és koponyatál: Zimány Linda a világ legdrágább éttermében vacsorázott