Bulvár-celeb

2 órája

Álomösszegért játszhatunk a héten: top 3-ban az Ötöslottó főnyereménye!

5 milliárd forint feletti főnyeremény várja a lottózókat ezen a hétvégén. A játék történetének harmadik legnagyobb nyereményéből még akkor is megvalósíthatók a nyertesek álmai, ha nem egy, hanem két telitalálatos lesz.

MW

Minden idők harmadik legnagyobb főnyereménye vár a lottózókra ezen a hétvégén

Forrás: MW bulvár

Fotó: Máté Krisztián

Ingatlanvásárlást, vagy legalább lakásfelújítást, utazást és nagyobb értékű tárgyak vásárlását tervezik azok, akik nagyértékű, 300 millió forint feletti nyereményt nyertek, emellett gondolkodnak pénzügyi befektetéseken is, amelyhez tudják, hogy szakember segítségét érdemes kérni – derült ki a Szerencsejáték Zrt. nagynyertes-kérdőíveiből. 

A több mint fél éve halmozódó Ötöslottó főnyereménye 5,111 milliárd forint, amelyből ezek az álmok, tervek mind-mind megvalósíthatók, akkor is, ha nem csak egy telitalálat lesz ezen a hétvégén.

A Szerencsejáték Zrt. által megkérdezett nagynyertesekre jellemző, hogy többnyire eltart néhány napig, mire az első sokkból magukhoz térnek, általában csak a szűk családi körrel osztják meg a nagy hírt, és átlagosan két hétig is eltart, mire jelentkeznek a nyereményért az úgynevezett nagynyertes telefonvonalon. A legtöbben azzal számolnak, hogy a mindennapokban is alig felfogható mértékű nyeremény nem fogja megváltoztatni az életüket, ezért némi szabadság után visszatérnének a munkahelyükre.

Excited,Woman,Looking,At,Laptop,Screen,,Rejoicing,Good,News,,Happy
Az öttalálatos szelvény tulajdonosának 90 napja van arra, hogy jelentkezzen nyereményéért
Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Egy kis statisztika

Az Ötöslottón több mint hat hónapja nem volt telitalálatos szelvény, és bár ez hosszú idő, nem különleges, hisz a játék történetében csak a 26. leghosszabb jackpot nélküli időszak. Legutóbb márciusban nyert egy játékos 226 millió forintot a lottón, ezt megelőzően pedig februárban egy szerencsés játékos megnyerte minden idők eddigi legnagyobb jackpotját a 6,5 milliárd forintot. Az elmúlt 26. hét alatt 650 játékos ért el négytalálatost, az ő nyereményük ebben a félévben átlagosan 2 millió forint volt.

A mostani 5,111 milliárd forintos főnyeremény a játék történetének harmadik legnagyobb nyereménye. Magyarország legismertebb lottójátékának jackpotja 25 évvel ezelőtt lépte át a milliárdos határt. Tapasztalatok szerint 3 milliárd forint megnyerhető összegnél nemcsak a rutinos, visszatérő játékosok vásárolnak akár többet, hanem a ritkábban vásárlók is megjelenhetnek a lottózókban.

Mit tegyek, ha nyerek?

Amennyiben a szombati sorsoláson lesz telitalálat, akkor a helyesen tippelő szerencsésnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzen nyereményéért, mégpedig az úgynevezett nagynyertes-vonalon, amelyről a szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is érdeklődhet. 

A nyeremény kifizetésének alapfeltétele, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben csak banki átutalással történhet. További részletek a Szerencsejáték Zrt. oldalán olvashatók.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!