Bulvár-celeb

2 órája

Till Tamás szülei teljesen összetörtek a DNS-vizsgálat után, a gyászukról beszéltek

Nincs több reménység: Till Tamás holttestét találták meg a rendőrök. A fiú szülei gyászolnak és azt mondják, ami most következik, az a legnehezebb, mióta a gyermekük eltűnt.

MW

Till Tamás szülei most kezdik feldolgozni, mi történt a kisfiúkkal

Forrás: Ujvári Sándor / Mediaworks Archív

Till Tamás földi maradványai egy bajai tanya melléképületéből került elő. A rendőrök egy bejelentés után szálltak ki a területre. A tanya annak idején W. József esztergályosé volt, aki két intézetben nevelkedő fiatalt bízott meg a maradványok elrejtésével. A feladatot csak az egyikük vállalta, az idős mester viszont mindkettejüket megfenyegette, ha nem hallgatnak, nagyon nagy bajba kerülnek. W. és az holttest elásója évekkel ezelőtt öngyilkos lett.

Különféle elméletek láttak napvilágot a 24 évvel ezelőtt eltűnt, idén nyáron pedig holtan előkerült Till Tamás meggyilkolásával kapcsolatban. Még eltűntként körözték a kisfiút, amikor egyesek tudni vélték, hogy a gyermek szervkereskedők áldozatává vált. 

Az biztos, hogy a kisfiúnak és a szüleinek sem voltak ellenségei, ezért egy esetleges bosszú fel sem merülhet. A rendőrség a héten felkereste a szülőket, hogy a DNS-vizsgálat jegyzőkönyvét átadja nekik. A tényleges okokat még nem tudhatjuk, azokat a nyomozók próbálják feltárni.  Miután a rendőrök a maradványokra bukkantak, volt, aki már arról kezdett beszélni, hogy a gyilkosságnak szexuális indíttatása volt. 

Le kell szögeznem, hogy ilyesmiről még egyáltalán nincs szó. Ilyet legalábbis a rendőrök nem mondtak, de semmi olyan egyebet sem, ami érdemleges lett volna. Az emberek mindenféle ökörséget kitalálnak, de én csak annyit kérek: mielőtt bárki új információkat kezdene terjeszteni a fiam haláláról, kérdezzen meg engem

mondta a Borsnak Till Mátyás, és leszögezte: egyelőre csak abban lehetünk biztosak, hogy bűncselekmény történt.

Tamás holtan került elő, elásva és lebetonozva, márpedig senki nem ássa el önmagát és betonnal sem teríti le a titkosnak szánt sírját. Még vizsgálják a csontokat, ez pedig lehet, hogy hónapokat is igénybe vesz. Addig a gyermekünket el sem temethetjük. 

Szeretnénk végre tudni, hogy pontosan mi történt Tamással, ennél jelenleg semmi sem fontosabb az életünkben – magyarázta Mátyás, majd elmesélt egy tanulságos történetet:

A pletykák kapcsán szeretném megemlíteni azt az esetet, amikor a piacon jártam, és hallottam, hogy vadidegen emberek éppen a fiamról beszélgettek. Egyikük mindenképpen hitelesíteni szerette volna a szavait, ezért a mondandójához hozzátette, hogy nagyon jól ismeri a családomat és a szülőkről is mindent tud. Erre odaléptem hozzá, és megkérdeztem, tudja-e ki vagyok. Nem tudta, ezért bemutatkoztam

– elevenítette fel a rossz élményét a gyászoló apa.

Mátyás arra a felvetésre, hogy azok közül, akik tudhatják, hogyan halt meg a kisfiú, már ketten nem élnek, határozottan reagált.

- Ez nem számít! Mindkettőnek volt felesége, az pedig szerintem nem életszerű, hogy a férjek évtizedeken keresztül kibírták, hogy egyszer se szólják el magukat!

Folyamatosan sírunk. Amikor a dokumentumokat átvettük, hirtelen átéreztük, hogy mi is történt valójában. Először sokkhatás éri az embert, és csak utána jön az igazi fájdalom, ami most kezd rajtunk eluralkodni. 

Azt tudjuk, hogy muszáj magunkat összeszednünk – fejezte be Mátyás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!