2 órája
Ezekre figyeljen, hogy ne bosszúság, hanem élvezet legyen a grillcsirkézés
Több üzletlánc is árul frissen sülteket, kolbászokat, hurkát és grillcsirkét is. Ha az utóbbiból rendszeresen vásárol, jobb ha tudja, mire érdemes odafigyelni a kiválasztásnál.
Finom ebéd vagy vacsora, és időt is spórolunk vele
Forrás: AFP / Shutterstock
Fotó: tugol
Sok boltban lehet kapni frissen sült grillcsirkét egészben vagy akár darabolva is. Nem árt azonban észben tartani néhány dolgot annak érdekében, hogy a legjobb és legfinomabb példányt vigyük haza.
A bolti grillcsirkével időt spórolunk, mégis finom sült hús kerül az asztalra, ráadásul még egészségesebb is, mint a olajban kisütött rántott szelet vagy a zsíros sertéstarja. Nem véletlen, hogy sokan veszik, hiszen bármilyen körettel és egy kis savanyúsággal kínálva remek ebéd, de szálaira szedve, tortillalapba csavarva, salátával és szósszal fenséges vacsora is lehet – írja a Mindmegette.
Hogyan válasszunk?
Két dolgot kell megfigyelni: az egyik a bőr, a másik pedig a tálca vagy a csomagolás, pontosabban az, hogy mi van a grillcsirke alatt.
A tökéletes bolti grillcsirke bőre ugyanis feszes és ropogós, teljesen befedi a húst, és sehol sem látszik ki a fehér csirkehús, ami a túlsütés jele lehet. A sült grillcsirke alatt nem áll víz és szaft, legfeljebb egy pici nedvesség lehet a csomagolás oldalán és alján, ami annak a jele, hogy frissen, melegen került a pultba a sült.
Igyekezzünk a legmelegebb grillcsirkét választani, ugyanis az készült el legutoljára, de ha biztosak szeretnénk lenni abban, melyik a legfrissebb, kérdezzük meg a bolti eladókat.
Bulvár-celeb
- Komoly baj tünete lehet ez az apróságnak tűnő testi változás
- Hátborzongatóan furcsa eszközöket találtak a gízai piramisban
- 25 év után először állt fel és tette meg első lépéseit Sztanó Tamás
- Ez vezetett idáig? Hadas Kriszta kimerült volt: az egyik utolsó interjújában őszintén beszélt az állapotáról
- Így lesz igazán tiszta az ágynemű