Foglalkoztatás

2 órája

Budapesten elindult a fiatalokat a munkaerőpiacon segítő Ifjúsági Garancia Plusz program

Budapesten elindult az Ifjúsági Garancia Plusz program, amelynek célja, hogy a fiatalok minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben, inaktivitásban vagy tanulás nélkül, illetve, hogy személyre szabott segítséget kapjanak a munkaerőpiaci helyzetük javításához – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala csütörtökön az MTI-vel.

MW

A projektben a tervek szerint 2366 fiatalt tudnak támogatni 2027. augusztus 31-ig Budapesten

Forrás: Shutterstock

Fotó: Antonio Guillem

Az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg a program, amelynek a végrehajtására a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz keretében 5,915 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás áll a főváros rendelkezésére. A projektben a tervek szerint 2366 fiatalt tudnak támogatni 2027. augusztus 31-ig Budapesten.

A közlemény szerint Magyarországon folytatódik a 2015 óta működtetett Ifjúsági Garancia Rendszer, amelynek lényege, hogy azon 30 év alattiak számára, akik nem tanulnak, nem dolgoznak, a foglalkoztatási szolgálat 4 hónapon belül valamilyen konkrét lehetőséget ajánljon fel az elhelyezkedésre, a munkatapasztalat-szerzésre vagy a tanulásra.

Az Ifjúsági Garancia Plusz program belépési pontjaként az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalok foglalkoztatási osztályai szolgálnak a fiatalok számára, 2024. április 15-től.

A programba belépő fiatalok személyre szabott segítséget kapnak a munkaerőpiaci helyzetük javításához. A segítségnyújtás elsősorban foglalkoztatást elősegítő szolgáltatások, egyéni, csoportos tanácsadások formájában történik. Ezen felül a részvevők egyebek mellett bértámogatást, az álláskeresők pedig utazási és lakhatási támogatást is kapnak.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában