Turizmus

2 órája

Kirobbanó hétvégét hozott a fővárosnak a Forma–1-es Magyar Nagydíj és az Ed Sheeran-koncert

Csaknem 40 százalékkal többen érkeztek Budapestre.

MW

Nézők érkeznek a Forma-1-es Magyar Nagydíj első szabadedzésére a mogyoródi Hungaroringen 2024. július 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Kirobbanó hétvégét hozott a fővárosnak a 39. Forma–1-es Magyar Nagydíj, amelyre a július 20-i Ed Sheeran-koncert is ráerősített. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint július 19–21. között Budapest 38 százalékkal több külföldi látogatót és 36 százalékkal több belföldi utazót látott vendégül, mint tavaly. A hazai és a nemzetközi vendégek által eltöltött vendéjszakák száma egyaránt 25 százalékkal haladta meg az előző évi versenyhétvége forgalmát – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pénteken az MTI-vel.

Az adataik szerint a legtöbben az Egyesült Királyságból, Németországból, Hollandiából és Lengyelországból utaztak Budapestre, csaknem 85 ezer vendéget köszönthettek a budapesti szálláshelyek.

A július 19–21. között Budapesten megszálló vendégek csaknem 90 százaléka az országhatáron túlról érkezett, a 76 ezer nemzetközi turista összesen 145 ezer vendégéjszakát töltött a magyar fővárosban.

A vendégéjszakák mintegy 50 százalékának a főváros szállodái, 39 százalékának pedig a magán- és egyéb szálláshelyek örülhettek a Magyar Nagydíj időszakában.

Közölték, a versenypályához legközelebb eső településeken, Gödöllőn, Mogyoródon, Kerepesen, Veresegyházon is csaknem ötször annyi vendégéjszaka és csaknem háromszor annyi vendég realizálódott a szálláshelyeken, mint a futam előtti hét azonos időszakában; Mogyoródon szállt meg a legtöbb turista, csaknem 2000 vendégéjszakát töltve a három nap során.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában