Honorárium

2 órája

Több ezer MÁV-dolgozó kap jutalmat

Lázár János fejenként 200 ezer forinttal jutalmaz meg 33 ezer MÁV-dolgozót – olvasható az építési és közlekedési miniszter közösségi oldalán.

MW

200 ezer forinttal jutalmazza meg a MÁV-csoport több mint 33 ezer fizikai munkát végző dolgozóját

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Az elmúlt hetekben mutatott rendkívüli erőfeszítések elismeréseként Lázár János bejelentette, hogy 200 ezer forinttal jutalmazza meg a MÁV-csoport több mint 33 ezer fizikai munkát végző dolgozóját – írja a Világgazdaság.

A honoráriumot SZÉP-kártyákra kapják meg a munkavállalók augusztus 15-ig. Lázár János hozzátette, hogy tisztában van vele, hogy ez az egyszeri összeg nem megoldás a magyar vasút problémáira, de a nemrég elkezdett tízéves vasútfejlesztési stratégia mindent meg fog oldani. Szerinte ez a tízéves terv az utasok és a MÁV-dolgozók életét is nagymértékben megkönnyíti majd.

A posztban Lázár János azt írta, hogy a forróság és a lepusztult géppark ellenére a MÁV-os kollégák mozgásban tartják az országot.

Az elmúlt hetek bizonyították, hogy tud olyan meleg lenni, amit nem bírnak a sínek, a mozdonyok és a járművek. De az elmúlt hetek azt is megmutatták, hogy nincs az a kánikula, amit a MÁV-os kollégák ne bírnának ki. Szeretném, ha tudnák, hogy a teljes vasúti és autóbuszos közlekedés megújítása mellett most is hálásak vagyunk a kitartásukért

– olvasható a miniszter posztjában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában