Turizmus

3 órája

Megnyílt Magyarország első vidéki Hilton szállodája Debrecenben

Megnyílt Magyarország első vidéki Hilton szállodája: a Hilton Garden Inn Debrecen City Centre a történelmi városközpontban, a Református Nagytemplom és a Református Kollégium szomszédságában várja csütörtöktől a vendégeit.

MW

László György, a beruházó Tetrecen Kft. ügyvezetője, Suhajda-Molnár Anikó, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester, Malgorzata Morek, a Hilton kelet-európai fejlesztési igazgatója és Apáthy Zoltán, az A-Híd Zrt. tulajdonosa (b-j)

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere az ünnepélyes szalagátvágáskor azt mondta, a város az elmúlt évek gazdasági eredményei alapján felhívta magára a Hilton döntéshozóinak figyelmét is.

A várhatóan hosszú éveken át dinamikusan növekvő gazdaság, a turisztikai értékek, a repülőtér, a várost jellemző biztonság mellett a turizmus számai is alátámasztják a szállodaépítésre vonatkozó döntés helyességét – tette hozzá a polgármester jelezve, hogy

2023-ban 4 százalékkal nőtt a vendégek és 5,2 százalékkal a vendégéjszakák száma Debrecenben, amivel a tavalyi új csúcsév volt a város turizmusában.

A polgármester kiemelte: a turisztikai piac az idei évben robbant igazán: az első negyedévben a vendégéjszakák száma 23 százalékkal, a vendégeké pedig 17 százalékkal emelkedett az előző év első negyedévéhez képest.

Sky-bar a Hilton Garden Inn Debrecen City Centre hotelben
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás:  MTI

Suhajda-Molnár Anikó, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a szállodaavatón azt mondta, minden révbeért turisztikai beruházás hozzájárul a turizmus erősítéséhez.

Az idén január és július között több mint 17,8 millió vendégéjszakát regisztráltak a magyarországi szálláshely-szolgáltatók, ami közel nyolc százalékkal több, mint a 2023-as rekord év első hat hónapjában – ismertette a szakember jelezve, hogy ebből Debrecen és környéke is kivette a részét.

Hozzátette: az első fél évben Debrecenben 100 ezer vendéget fogadott, akik 288 ezer vendégéjszakát töltöttek el, a város szálláshely-bevétele 6,7 milliárd forint volt.

Malgorzata Morek, a Hilton kelet-európai fejlesztési igazgatója üdvözölte a debrecenieket a Hilton-családban, és kiemelte, hogy a debreceni már több mint az ezredik Hilton-hotel a világon.

László György, a beruházó tetrecen Kft. ügyvezetője azt mondta,

a hotel nemcsak elhelyezkedésében és impozáns megjelenése miatt tűnik ki, hanem a legmodernebb fenntarthatósági előírásoknak megfelelően épült, és elnyerte az amerikai szabványoknak megfelelő LEED Gold minősítést is.

Mint elhangzott, a szálloda 101 szobával, all day dining étteremmel és sky-bárral várja vendégeit. A hotel fitneszteremmel, tárgyalóval, mélygarázzsal és gyereksarokkal is rendelkezik.

Étterem a Hilton Garden Inn Debrecen City Centre hotelben 
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás:  MTI

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában