Kapcsolatok

2 órája

Stratégiai megállapodást kötött az MBH Bank és a Magyar Kórházszövetség

Stratégiai megállapodást kötött az MBH Bank és a Magyar Kórházszövetség hétfőn Budapesten. Az együttműködés célja, hogy kedvező pénzügyi konstrukciókat biztosítson a kórházszövetség tagkórházai és azok dolgozói számára, valamint fejlessze a bank dolgozóinak egészségét, egészségtudatosságát.

MW

Stratégiai megállapodást kötött az MBH Bank és a Magyar Kórházszövetség

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Az MBH a banki alapszolgáltatások mellett speciális szolgáltatásokat is szeretne ügyfelei, így az egészségügy részére nyújtani. A bankon belül létrehozott MBH Egészségügyi Kompetencia Centrum specifikus tudással támogatja a szektor pénzügyi lehetőségeit, illetve segíti a bankot, hogy az egészségügyi szektorban is bővítse vállalati ügyfélkörét - mondta az MBH Bank egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese a rendezvényen.

Szabó Levente ismertette: 

Magyarországon 23 ezer vállalkozás, több százezer ember dolgozik az egészségügyi ellátásban, a gyógyszeriparban, az egészségügyi termékek kereskedelmében, ezek a cégek 6500 milliárd forint forgalmat bonyolítanak.

Az MBH Bank célja, hogy kedvező pénzügyi konstrukciókat, megoldásokat, például hiteleket és lízingtermékeket kínáljon az egészségügyi szolgáltatók számára, valamint olyan együttműködéseket valósítson meg, amelyek segítik a bank egészségiparral kapcsolatos törekvéseit, hozzájárulnak az egészségipari szektor fejlődéséhez, illetve a munkahelyi egészségfejlesztésre vonatkozó törekvések meghonosításához a banki kultúrában - hangsúlyozta a vezérigazgató-helyettes.

Felidézte, hogy 

az MBH Bank csaknem 2,5 millió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki, piaci pozíciója meghatározó a vállalati szegmensben, mérlegfőösszege csaknem eléri a 12 ezer milliárd forintot.

Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke kiemelte: a megállapodás kölcsönös előnyökkel jár. A szövetségnek tagja minden közellátó kórház, így több mint 100 tagkórháza van, erős a kapcsolatuk a járóbeteg-szolgáltatókkal, és egyre inkább partneri kapcsolatot építenek a magánintézményekkel, közvetlenül vagy közvetve mintegy félmillió dolgozót érnek el - jelezte.

Az egészségügy akkor tud a leghatékonyabb lenni, ha javul az intézmények, illetve az ott dolgozók gazdasági, pénzügyi szemlélete és tudása

 - mondta.

A kórházszövetség elnöke úgy fogalmazott: a megállapodás kulcskérdése, hogy az egészségfejlesztést bevigyék a bankrendszerbe, a pénzügyi tudatosságot pedig az egészségügybe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában