Rangos elismerés

3 órája

A Magyar Érdemrend parancsnoki keresztjével tüntették ki az MBH Bank vezérigazgatóját

Augusztus 20-a alkalmából a köztársasági elnök Magyar Érdemrend parancsnoki kereszt polgári tagozat kitüntetést adományozott Barna Zsoltnak, az MBH Bank elnök-vezérigazgatójának. A kitüntetést a bankár a magyar pénzügyi szektor működtetésében és szabályozásában betöltött kiemelkedő szerepe elismeréseként vehette át Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős minisztertől – tájékoztatott az MBH Bank.

MW

Barna Zsolt bankár, az MBH Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója (j) átveszi a Magyar Érdemrend parancsnoki kereszt polgári tagozat kitüntetést Zsigó Róberttõl, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkárától az augusztus 20. alkalmából odaítélt állami kitüntetések és művészeti díjak átadásán a Pesti Vígadóban 2024. augusztus 16-án. Mellettük Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelõs miniszter (k)

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Dr. Barna Zsolt 2023 májusától a hármas fúzió nyomán létrejövő MBH Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója, előtte 2022. január 1-től a Magyar Bankholding Zrt. elnök-vezérigazgatójaként irányította a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank egyesülését. 

Az MBH Bank ma Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú univerzális bankja, amely közel két és fél millió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki. Összesített mérlegfőösszege megközelíti a 11 785 milliárd forintot. A banknál elhelyezett betétállomány több mint 7 588 milliárd forintot tesz ki, míg a bruttó hitelállomány meghaladja az 5 643 milliárd forintot. 

A hazai bankszektorban betöltött szerepénél, magyar hátterénél és kiterjedt fióki jelenléténél fogva az MBH Bank átfogóan ismeri a hazai ügyféligényeket, törekszik a személyre szabott kiszolgálásukra, és elkötelezett a felelősségteljes bankolás, a magyar emberek, vállalkozások, a helyi közösségek és a gazdaság iránt.

Dr. Barna Zsolt a Magyar Bankszövetség elnökségi tagja.   

Az MBH Bank Magyarország egyik vezető hitelintézete. A modern, univerzális bank célja, hogy mindenki számára elérhető, korszerű pénzügyi szolgáltatásaival, folyamatosan bővülő termékpalettájával kiszolgálja a lakossági- és vállalati-intézményi ügyfeleit egyaránt. 
Az MBH Bank, mely a legtöbb bankfiókkal rendelkezik Magyarországon, közel két és fél millió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki. Összesített mérlegfőösszege megközelíti a 11 785 milliárd forintot. A banknál elhelyezett betétállomány több mint 7 588 milliárd forintot tesz ki, míg a bruttó hitelállomány meghaladja az 5 643 milliárd forintot. 

A banknak számos szegmensben meghatározó a piaci pozíciója, többek között a vállalati szegmensben, azon belül is a mikro-, kis- és középvállalati hitelezésben, a lízingpiacon, az agrár- és élelmiszeripari üzletágban, továbbá széles körű pénz- és tőkepiaci, valamint befektetési szolgáltatási tevékenységet végez.  

A hazai bankszektorban betöltött szerepénél, magyar hátterénél és kiterjedt fióki jelenléténél fogva az MBH Bank átfogóan ismeri a hazai ügyféligényeket, törekszik a személyre szabott kiszolgálásukra, és elkötelezett a felelősségteljes bankolás, a magyar emberek, vállalkozások, a helyi közösségek és a gazdaság iránt. Stratégiai célja, hogy Magyarország egyik legmeghatározóbb bankjává váljon, és megjelenjen a nemzetközi piacokon, így a közép-kelet-európai régió országaiban is. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában