Krimi

3 órája

Idén kevesebb áldozatot követelt a Balaton

Ezen a nyáron 8 ember fulladt bele a Balatonba. Bár ez a szám is sok, ha emberéletekről van szó, csökkent a balesetek száma a tónál az elmúlt évekhez képest.

MW

Sokszor rosszullét vagy az úszástudás hiánya okoz nagy bajt

Forrás: Illusztráció / Shuttestock

Idén augusztus 15-ig tíz ember fulladt a Balatonba, közük nyolcan a nyári hónapokban vesztették életüket - írja cikkében a Mandiner az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóosztályának közleménye alapján. 

Tavaly a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 169 esetben 334 főt mentettek ki. Idén ennél eddig kevesebb személyt kellett kimenteni: 159 alkalommal 293-at.

A balatoni mentések száma ennél azért jóval magasabb, hiszen sokszor nem a vízirendőrök, hanem a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) munkatársai kapják a riasztást, vagy érnek előbb a bajba jutottakhoz. Ők idei összesítést még nem tudtak közölni, ám tavaly 2914 bajba jutottat láttak el,és 373 mélyvízi, emelt szintű bevetésük volt.

Az ORFK adatai szerint az idei nyár eddigi "vízbefulladás-szerű" eseményeinek jellemzője, hogy egy kivétellel férfiak fulladtak vízbe. Az 55-85 év közötti áldozatok halálában alapbetegségek miatti rosszullétek, eszméletvesztések is szerepet játszottak. "A fiatal, 21-37 év közötti áldozatok pedig megfelelő úszási képességek nélkül kerültek veszélyhelyzetbe" – írták.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!