Krimi

2 órája

Példátlan eset az autópályán: rendőrautó büntetőfékezett a gyanútlan autós előtt

Elképesztő felvétel készült Budapesten, az M1-es és M7-es közös bevezető szakaszán.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A videón jól látszik, hogy egy rendőrautó nagy sebességgel megelőz egy másik kocsit, majd bevág elé, és hirtelen büntetőfékez. A rendőrautó nem használt semmilyen megkülönböztető jelzést, és nem is igazoltatta a másik autó sofőrjét, aki épphogy meg tudott állni a rendőr mögött - derül ki a Tények.hu videójából. 

Az ominózus felvételt a Budapesti Autósok közösségének küldte el egyik olvasója.

Ahogy a felvételen is látszódik, záróvonal volt azon a szakaszon, ahol fékezett a rendőr. Onnan már nem sorolhatott volna jobbra…

– írta meg a videó készítője, aki a Budapesti Autósok kérésére elmondta:

"Nem szállt ki a rendőr, szirénát nem kapcsolt, nem igazoltatott. Egyedül ült az autóban, társa nem volt. Tükörből úgy láttam, hogy közel állóra fékeztek, de nem álltak meg. A fékezés után besorolt a BAH csomópont felé tartó sávba, sokáig mögöttem jött pár autó távolságra, majd az Alkotás úton előzött meg."

Azt kiemelték a Budapesti Autósok, hogy nem tudni, rendőr vezette-e a járművet, de az biztos, hogy az ilyen eseteket ki szokták vizsgálni.

A videóra reagálva az ORFK közleményt adott ki:

Az interneten terjed egy felvétel, amely szerint az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszán egy rendőrautó büntetőfékezéssel megállásra kényszerített egy személyautót. Mélyen elítéljük az ilyen magatartást, amelyet senki, semmilyen közlekedési szituációban nem alkalmazhat. Az esettel kapcsolatban a szükséges intézkedést megtettük

- írják a Police.hu oldalon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!