Krimi

6 órája

Rengeteg gólya elpusztult Békéscsabán, kiderült, mi okozta a halálukat

12 madár pusztult el a városban, valamennyi gólya idei kirepülésű volt.

MW

Forrás: Facebook

A Csabai Állatvédők adtak hírt arról, hogy 12 gólya pusztult el Békéscsabán. Az idei év kifejezetten balszerencsésen alakul ezeknek a madaraknak a szempontjából, hiszen a szárazság miatt nincs kellő mennyiségű táplálék, illetve vizet sem találnak mindenhol. A gólyák egy része ezért a szeméttelepek környékére koncentrálódott, hiszen ott a kommunális hulladékból némi táplálékot tudnak nyerni – írja a beol.hu.

Békéscsabán ezen a városrészen található a település talán legsűrűbb villanyhálózata, köztük olyan villanyoszlopokkal, amelyek nincsenek kellőképpen leszigetelve, vagy az idő egyszerűen leette a szigetelést. Az egyik ilyen szigeteletlen oszlop okozta a fiatal madarak pusztulását, 

valamennyi gólya ugyanis idei kirepülésű volt, és vélhetően miután jártak a szeméttelepen, az említett oszlopon próbáltak helyet találni.

Egy gólya élte túl a történteket

Összesen 12 gólya pusztult el, 11 a „gyilkos” oszlop alatt, illetve egy másikat egy közeli, de szigetelt oszlop alatt találtak meg. Egy 13. gólyát élve fedeztek fel, a madár már visszakerült a természetbe. Az oszlopot a történtek után szinte azonnal leszigetelték. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!