Krimi

3 órája

Szerelmespár drámája Lellén: nem úgy történt a haláleset, ahogy eddig hitték

Az áldozat nem az, aki először a hírekben szerepelt.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Egy vidám szombati fürdőzés fordult egyik pillanatról a másikra szívszorító tragédiába július 27-én, Balatonlellén, a kora esti órákban. Egy fiatal szerelmespár önfeledten fürdőzött a Balatonban, amikor a nő egyik pillanatról a másikra elmerült. A parthoz közel lévő szerelme gondolkodás nélkül utána vetette magát, és a nő után úszott, akit el is kezdett a part felé vonszolni, de hiába: a barátnője megmentésére igyekvő fiatal segíteni végül nem tudott rajta. Végül mind a ketten elmerültek a Balatonban - írja a Bors.

A sonline-nak egy szemtanú jelezte akkor a történteket, aki azt mondta: a férfi hősies módon próbálta menteni a barátnőjét:

A fiatalember a barátnője segítségére indult, őt még ki tudta menteni a tóból, de közben elmerült, és sokáig volt a víz alatt. A halál oka fulladás volt, mert nagy mennyiségű víz került a tüdejébe. A mentés során, tehát feláldozta magát a barátnőjéért

- mondta el Bálint. A lap ekkor azt írta, hogy úgy tudják: a hős áldozat nem más, mint egy 26 éves, Baranya vármegyei, hegyszentmártoni férfi.

A Bors elérte a férfi édesapját, Lászlót, aki azt mondta: fia nem halt meg. A 18 éves hegyszentmártoni férfi kimentett két embert a vízből, de nem ő volt a szerelmespár férfi tagja és nem ő vesztette életét.

Az apa elmondta, hogy fia, Attila, akinek halálhírét keltették, aznap két barátjával ruccant le Balatonlellére, ahol észrevették, hogy a vízben komoly bajba került egy férfi és egy nő, akik nem tudtak a vízpartra jutni. Fia és barátai ekkor azonnal cselekedtek, és a fiatal pár után ugrottak, majd a partra vonszolták az eszméletlen férfit és az alélt lányt.

Bár a hős fiatalok mindent megtettek azért, hogy segítsenek a páron, és a mentősök majdnem egy órán keresztül harcoltak az életéért, sajnos a férfit már nem lehetett megmenteni.

Elmerült, és sokáig volt a víz alatt. A halál oka fulladás volt, mert nagy mennyiségű víz került a tüdejébe

- mondta az eset után egy szemtanú. Információink szerint a férfi még a parton életben volt, ezután hunyt el.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy valóban történt egy haláleset az említett időben, ezért a Balatoni Vízirendészeti Rendőr-főkapitányság közigazgatási eljárást indított - írja a Bors.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!