Krimi

18 órája

Születésnapi édesség miatt halt meg egy kisgyermek egy újpesti iskolában

A gyermek tanárai azt mondták, ha több információjuk van a gyermek allergiájáról, talán még ma is élne.

MW

A fotó illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A tragédia napján, 2022 januárjában a kisfiú egyik osztálytársának születésnapját ünnepelték az újpesti általános iskolában. A napközis tanár édességeket osztott szét a diákok között, a kisfiú ezután evett a bolti csomagolású, földimogyorós krémmel töltött ostyarúdból. Szinte azonnal rosszul lett, pánikba esett, és sírni kezdett. 

Hiába küzdöttek az életéért

Az iskola egyik tanára a bíróság előtt azt mondta, a gyermek érzékeny volt, gyakran sírt az iskolában, ezért nehéz volt eldönteni, hogy mennyire komoly a baj. Végül felhívták a kisfiú anyját telefonon, hogy jöjjenek a gyermekért. A szülők egy benzinkútig jutottak a gyermekkel, ott hívták a mentőket, akik hosszasan küzdöttek a gyermek életéért. 

A bírónő felolvasta a napközis tanár vallomását, amelyben a pedagógus elmondta, munkatársával azért nem hívtak mentőt, mert a szülők nem tájékoztatták őket részletesen az allergia súlyosságáról.

Folytatódik a vizsgálat

A szülőket zárt tárgyaláson hallgatja meg a bíróság októberben, a napközis tanárnő ügyében elsőfokú ítélet januárban várható. Hogy a gyermek rosszullétekor ügyeletes védőnő mit mondott az állítólagosan hiányos tájékoztatásról, kiderül a Tények.hu videójából.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!