Krimi

2024.09.15. 18:06

Ilyet ritkán látni: atomjaira robbant egy családi ház Vámospércsen (videó)

Hatalmas területen szóródtak szét a ház romjai, további négy szomszédos lakóház is károkat szenvedett.

MW

A tűzoltók vizsgálják a romokat

Forrás: haon.hu

Fotó: Tóth Imre

Eget rengető robaj rázta meg szombat éjszaka Vámospércset, a Zrínyi Miklós utcában egy családi ház felrobbant, és szinte teljesen megsemmisült. A tűzoltók kimentették a ház lakóját a romok alól. 

Az eset kapcsán a Haon.hu portál megkereste az Országos Mentőszolgálat Kommunikációs Osztályát, akik közölték, hogy a helyszínről egy idős nőt súlyos-életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.

A ház darabjai nagy területen szóródtak szét
Forrás: haon.hu

A helyszínre érkezve a portál munkatársa a szomszédokat, illetve a környéken lakókat is kérdezte az esetről.

Hajnali negyed egykor történt a robbanás, süvítő hang hallatszódott, mikor kijöttem éreztem, hogy gázszivárgás van, a felrobbant házból ömlött kifelé a gáz. Visszaszaladtam a páromért és a gyerekekért, gyorsan kimenekítettem őket, majd a szomszédasszonyért indultam. Nagy füst volt, a háznak már nem volt oldala sem, a szétrobbant tető a földön égett, mindenki kijött az utcára, a szomszédok egyből hívták a tűzoltókat. Kis idő után meg is érkeztek, majd órákon át oltották a tüzet 

– mondta egy közelben lakó férfi.

A helyszínt látva kiderült, hogy az anyagi kár jelentős. "Levitte az összes cserepet a házról, a bejárati ajtót kiszakította, ablakok törtek be, több millió forint a kár" – árulta el a portál kérdésére egy szomszéd.

A ház szinte teljesen megsemmisült
Forrás: Haon.hu

Vasárnap délelőtt még tartott a műszaki mentés, a környező lakóházakban pedig a szomszédság és a közeli utcákban lakók szorgoskodtak. A portál munkatársa megtudta, hogy a felrobbant családi ház közvetlen szomszédságában lévő házban is olyan károk keletkeztek, hogy az ott élőket ki akarták lakoltatni. 

A gyors segítségnek köszönhetően azonban maradhatnak, hiszen önkéntesek és ismerősök a segítségükre siettek, befóliázták az ablakokat, illetve a tetőt is. Egy másik szomszédnak azonban teljesen lakhatatlanná vált a háza, ő ideiglenesen a lányához költözött.

Az érintett elmondta, amikor a hatalmas robbanást hallotta, először elképzelni sem tudta, hogy az időjárás okozott valamit, vagy esetleg földrengés van. Kiszaladt otthonából, szétnézett, majd mire érzékelte a padlásán tomboló tüzet, már hallatszottak a szomszédok kiáltásai.

További megdöbbentő helyszíni fotók a Haon.hu képgalériájában nézhetők meg. 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!