Krimi

2 órája

Szirénázó rendőrautóval vitték kórházba a fuldokló kutyát

A bajba került kedvenccel gazdája rohant kórházba, de végül az egyenruhások mentették meg.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Gladskikh Tatiana

Szívmelengető történetet osztott meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Facebook-oldalán. 

Tegnap délelőtt egy kutyus élete múlt a gyors cselekvésen. Az állat hirtelen fuldokolni kezdett, nem kapott levegőt, így gazdája azonnal autóba ült vele, és az állatkórház felé vette az irányt. Azzal viszont nem számolt, hogy az odavezető út nem lesz olyan gördülékeny; a piros lámpák sora miatt folyamatosan meg kellett állnia” –  áll a közleményben.

„Ekkor érkezett a segítség. Kollégáink, Antal Anett Barbara r. törzsőrmester és Varga Balázs Károly r. őrmester, éppen a legjobb pillanatban álltak meg a piros lámpánál várakozó gazdi és bajba jutott kutyusa mellett.

Miután észrevették a nő rémült arckifejezését és az ölében szenvedő ebet, kérdés nélkül tudták, hogy mit kell tenniük.

Azonnal engedélyt kértek a megkülönböztető jelzés használatára, valamint arra, hogy mihamarabb kórházba kísérhessék őket. A jóváhagyás megérkezése után autóba be, kék lámpa fel, és indulhatott a kísérés. A rendőrök gyors intézkedésének köszönhetően a gazdi és rossz bőrben lévő kutyusa időben az állatkórházba értek, ahol az állat szakszerű ellátást kapott. Minden jó, ha a vége jó – zárul a közlemény.

Borítókép: illusztráció

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!