Krimi

3 órája

Megszólalt a sztárügyvéd: ez vár Sallai Nóra kisfiának a gyilkosára

Az ügyvéd szerint biztosan börtönbe megy a BMW-t vezető sofőr, aki Sallai Nóráék balesetét okozta Alsónémedinél. De csak pár évet kaphat...

MW

Sallai Nóra

Forrás: tv2

Sallai Nóra és ötéves kisfia még szeptember 27-én szenvedtek súlyos autóbalesetet Alsónémediben. A színésznő és gyereke egy szürke Opelben utaztak, és épp egy mellékutcáról kanyarodtak ki a Haraszti útra. Az ott haladó BMW sofőrje azonban olyan sebességgel haladt, hogy hiába próbálta elrántani a kormányt, amikor észrevette a kanyarodó járművet, így hatalmas erővel nekiütközött - írja az Origo.

A Dabasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya hétfő óta már halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt vizsgálja ennek a balesetnek a körülményeit. Ez pedig azt jelenti, hogy Sallai Nóra ötéves kisfia hunyhatott el a kórházban.

Sallai Nóra kisfiának a gyilkosa éveket kaphat

Az eset kapcsán dr. Lichy József is megszólalt, aki szerint Sallai Nóra kisfiának gyilkosára letöltendő börtönbüntetés várhat.

Jelen állás szerint egy ember halálát okozta a cselekmény, ennek a büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés, azonban a másik személy esetében is biztosan bekövetkezett súlyos egészségromlás, ezt 1-3 évig rendeli büntetni a Btk. Mivel itt kétrendbeli cselekményről beszélünk, az eredeti büntetési tétel felső értéke halmazati büntetésként növekedni fog, és természetesen az is befolyással lesz a büntetési tételre, ha a minősítés kétrendbeli halál okozásra módosul.

Halmazati büntetésként a bíróság már 1-7,5 évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat. Ezt a bűncselekményt nem lehet megúszni felfüggesztett szabadságvesztéssel, gyakorlati tapasztalataim alapján 3-3,5 év környékén lehet majd a ténylegesen kiszabott szabadságvesztés mértéke

 - részletezte  dr. Lichy József a story.hu-nak. 

dr. Lichy József
Forrás: boon.hu

A közvéleményt ez az eset is rendkívül felháborította, sokan gondolják, hogy ha szigorúbbak lennének a büntetések, csökkennének-e a hasonló esetek.

Mivel ez egy gondatlan cselekmény, a büntetési tételei is alacsonyabbak. Tapasztalataim szerint a büntetési tétel emelkedése, bizonyos esetekben visszatartó erővel bírhat az elkövetők irányában, ám ez nem minden bűncselekményre igaz. 

Például az a tapasztalat, hogy az ittas járművezetések száma nem lett alacsonyabb a büntetések szigorítását követően."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!