Protestáns Sokadalom

2 órája

A Várba várja az embereket a református, az evangélikus, a baptista és a metodista egyház

Protestáns sokadalom címen szervez az államalapítás ünnepe alkalmából kulturális, hitéleti, gasztronómiai rendezvénysorozatot a református, az evangélikus, a baptista és a metodista egyház augusztus 19-én, hétfőn a budai Várban – közölték a szervezők.

MW

Kulturális, hitéleti és gasztronómiai programokkal készülnek a protestáns egyházak augusztus 19-ére

Forrás: reformatus.hu

Fotó: Jelli Márk

Azt írták: az idén második alkalommal megszervezett Protestáns sokadalom zenei, hitéleti és gasztronómiai esemény, ugyanakkor kiállítással, egyháztörténeti és mentálhigiénés témájú kerekasztal-beszélgetésekkel is várják a Várba érkezőket. A programokat három helyszínen, a Bécsi kapu téri evangélikus templomban, a Kapisztrán téren felállított színpadon és a Magyar Nemzeti Levéltárban tartják.

Ahogy tavaly, úgy idén is ökumenikus istentiszteleten adnak hálát az új kenyérért és az államalapításért a protestáns felekezetek képviselői és hívei
Fotó: Jelli Márk / Forrás: reformatus.hu

Az evangélikus templomban a legkisebbek játékos módon ismerhetik meg a „hangszerek királynőjét”, majd a részt vevő felekezetek orgonaművészei szólaltatják meg a templom Bach-orgonáját.

A templomban kórustalálkozót is tartanak,

este hattól pedig a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) által szervezett istentiszteleten adnak hálát az államalapításért a MEÖT tagegyházainak vezetői és a hívek.

A Kapisztrán téri színpadon a protestáns egyházakhoz kötődő zenészek, énekesek koncerteznek majd, de lesznek civil sátrak és ételkülönlegességek is. Fellép mások mellett a Kecskés Együttes, valamint Tímár Sára és zenekara.

A Magyar Nemzeti Levéltárban a részt vevő felekezetek levéltári különlegességeiből készült kiállítást lehet megnézni, továbbá egyháztörténeti és mentálhigiénés témájú beszélgetéseket hallgathatnak az érdeklődők.

A teljes program megtalálható a Protestáns sokadalom Facebook-oldalán.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában