Minőség, szórakozás

2 órája

Elkezdődött a 23. Vidor Fesztivál Nyíregyházán

A "vidámság és derű országos seregszemléje" mottóval rendezett, kilenc napig tartó kulturális eseményen világ- és könnyűzenei koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi estekkel és színes utcai forgataggal várják a közönséget a nyírségi megyeszékhelyen.

MW

A Nox együttes a Vidor Fesztivál nyitónapján Nyíregyházán

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

A megnyitón Novák Irén, a Kulturális és Innovációs Minisztérium művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkára elmondta, nem véletlen, hogy az elmúlt húsz évben a Vidor Fesztivál Magyarország közkedvelt és jelentős eseményévé nőtte ki magát.

Évről évre fenntartani, erősíteni és tartalommal feltölteni már-már küldetés - fogalmazott a helyettes államtitkár. Hozzátette, minőség és szórakoztatás jellemzi ezt a rendezvényt, amely egyedülállónak számít az ország gazdag fesztiválkínálatában.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s polgármestere arról beszélt, ez Nyíregyházán a "legvidámabb hét" az évben, ami nemcsak színházi, kulturális és zenei, hanem közösségi program is.

Kirják Róbert, a szervező Móricz Zsigmond Színház igazgatója hangsúlyozta, ebben az évben visszanyúltak a fesztivál "gyökereihez", ugyanis az idei programban az elmúlt évekhez képest több világzenei koncerttel szórakoztatják az érdeklődőket.

A megnyitón részt vett Vinnai Győző és Szabó Tünde fideszes országgyűlési képviselő, Román István megyei főispán, Bárány László, a főtámogató Master Good Csoport tulajdonosa, Baracsi Endre, a vármegyei közgyűlés alelnöke és Puskás Tivadar, a színházi versenyprogram zsűrijének elnöke.

A Vidor Fesztivál húsz helyszínen százhúsz programmal várja az érdeklődőket augusztus 31-ig. A Kossuth téri nagyszínpadon és a Vidor Kertben a világzene hazai és külföldi képviselői mellett népszerű magyar együttesek, előadók lépnek fel, de számos helyszínen lesznek kulturális programok is: gyerek-, tánc-, és bábszínházi előadások, kincskereső városjáték, családi délután, limerick-bajnokság, dumaszínház és irodalmi estek fűszerezik a fesztivál kínálatát.

A Vidor Faluban kulináris ínyencségekkel, a vármegyei zsidó fesztivál keretében kóser ételekkel várják a közönséget, a város főteréén pedig artisták, pantomimesek, mutatványosok és tűzzsonglőrök szórakoztatják a nagyérdeműt.

A fesztivál színházi részében öt helyszínen huszonkét színházi produkciót, előadói estet és irodalmi-zenés előadást láthat a közönség, ezek közül a versenyprogramban hat előadás verseng a fesztivál díjaiért.

A megnyitót követően több mint ezer ember előtt a Nox és a Firkin adott koncertet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában