Hazánk szépségei

2024.08.30. 14:16

Hatodik alkalommal hirdették meg a Magyarország 365 fotópályázatot

Hatodik alkalommal hirdették meg a Magyarország 365 fotópályázatot, amelyre immár hat kategóriában várják a professzionális és amatőr fotográfusok felvételeit péntektől október 13-án éjfélig.

MW

Potyó Imre környezetkutató, természetfotós, Csörögi Dóra fotográfus, Kaiser Ottó fotográfus, a zsûri elnöke, Haris László fotómûvész, a Magyar Mûvészeti Akadémia (MMA) elnökségi tagja, Szalontai Ábel fotográfus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem adjunktusa és Kurucz Árpád fotográfus (b-j) a hazánk szépségeit bemutató, hatodik alkalommal meghirdetett Magyarország 365 fotópályázat sajtótájékoztatóján a Lónyay-Hatvany Villában 2024. augusztus 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Kaiser Ottó fotográfus, a zsűri elnöke a pénteki budapesti sajtótájékoztatón elmondta: 

a fotópályázat célja a korábbi évekhez hasonlóan megmutatni hazánk szépségeit, és mindazt amire Magyarországon büszkék az emberek.

A fotópályázatra bármilyen eszközzel: GoPro kamerával, telefonnal, drónnal és klasszikus fotográfiai eszközökkel készített fotókkal is lehet jelentkezni – ismertette.

Kiemelte, hogy az idén immár hat kategóriában - Természet, Táj, Építészet, Kultúra, Sport és Életképek - nevezhetnek a pályázók.

A fotópályázat nyertesét 2 millió forinttal, második helyezettjét egymillió forinttal díjazzák, a harmadik helyezett pedig 500 ezer forintot kap. A zsűri különdíjat is átad, amelynek összege 2 millió forint – jegyezte meg a zsűri elnöke.

A szervezők által küldött írásos összegzés szerint a pályaműveket 7 tagú szakmai zsűri bírálja el. 

Kaiser Ottó elnök mellett a zsűri tagjai Haris László fotóművész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnökségi tagja; Szalontai Ábel, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem adjunktusa; Potyó Imre környezetkutató, a 2020-as Magyarország 365 fotópályázat díjazottja; Csörögi Dóra fotográfus; Rizsavi Tamás fotográfus, a 2021-es Magyarország 365 fotópályázat közönségdíjasa és Kurucz Árpád fotográfus.

A kiírás szerint a fotóknak eredeti tartalmaknak kell lenniük és csak Magyarországon készült alkotásokkal lehet pályázni. Korábbi, és más pályázatokon díjat nyert képek nem adhatók be. Egy pályázó maximum 25 pályaművet küldhet be, kategóriától függetlenül, melyek lehetnek egyedi fotók vagy legfeljebb 10 képből álló sorozatok. 

A pályázatra csak 2023. október 23. után készült képekkel lehet nevezni.

A kiválasztott képeket a szervezők a lehető legszélesebb nyilvánossággal szeretnék megismertetni, ezért többek között kiállításokon, kiadványokban, és online galériában is bemutatják majd azokat.

A Magyarország 365 pályázat és a kapcsolódó programok szervezésén szakmai stáb dolgozik a Batthyány Lajos Alapítvány (BLA) és a Magyar Örökség Kezdeményezés Nonprofit Kft. koordinálásában, a kormányzat támogatásával.

Az eredményhirdetésre és díjátadóra várhatóan decemberben kerül sor. További információk a pályázatról a https://fotopalyazat.mo365.hu/ oldalon érhetők el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában