Csukás Meserádió

17 órája

Online meserádiót indít ősszel a közmédia (videó)

Klasszikus mesék, kiemelkedő művészek előadásai szólalhatnak meg így, akiket ma már csak archív anyagokból ismerhet meg a következő generáció.

MW

A Süsü, a sárkány címû bábfilmsorozat eredeti bábfigurái: Sárkányfűárus, Királyfi és Süsü az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának kiállítótermében 2018. április 17-én. A bábokat és a díszleteket Lévai Sándor tervezte, a mese forgatókönyvét a Nemzet Művésze díjjal kitüntetett Csukás István Kossuth- és József Attila-díjas író, költő írta

Forrás: MTI

Fotó: Zih Zsolt

Szeptember 1-jén Csukás Meserádió néven indítja el újabb online rádióját a közmédia a www.csukasmeseradio.hu weboldalon - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerdán az MTI-vel.

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas költő, író szellemi öröksége előtt adózó, Csukás Istvánról elnevezett meserádió kínálatában kiemelt szerepet kapnak a magyar mesék.

A szórakoztató, ugyanakkor értékadó és a gyerekek érzelmi, értelmi fejlődését szolgáló tartalmak elérhetővé teszik a barátságos, biztonságos és egyben edukatív online rádióélményt a nap 24 órájában.

A világ minden pontjáról elérhető Csukás Meserádió olyan tartalmakat közvetít, amelyek máshol nem elérhetőek, hiszen az MTVA Archívuma felbecsülhetetlen értékű, kifejezetten gyermekeknek szóló tartalommal rendelkezik.

Klasszikus mesék, kiemelkedő művészek előadásai szólalhatnak meg így, akiket ma már csak archív anyagokból ismerhet meg a következő generáció.

Magyarország új gyerekrádiója reklám nélküli, életkornak megfelelő, erőszakmentes saját gyártású és környezettudatos gyerektartalmakat, továbbá gyermekdalokat, hangjátékokat, mondókákat, verseket, komolyzenei "kakaókoncerteket" is nyújt az online térben.

Külön érdekesség, hogy az esténként jelentkező mesesávban híres művészek, ismert emberek tolmácsolják majd kedvenc történeteiket a gyermekeknek.

A Csukás Meserádió a www.csukasmeseradio.hu oldalon hallgatható, valamint IOS és Google Play áruházban letölthető applikáción keresztül is elérhető szeptember 1-jétől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában