Értékes játékos

1 órája

A legifjabb Dárdai lenyűgözte új csapata edzőjét, a Bundesligában bizonyíthat

A fiatal támadó középpályás a legjobbját akarja nyújtani a Wolfsburg felkészülése során.

MW

Dárdai Bence a labdarúgó U17-es Európa-bajnokság döntőjében

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Dárdai Pál tizennyolc éves fia, Dárdai Bence a Hertha BSC-től nemrégiben a Bundesligában szereplő VfL Wolfsburg együtteséhez igazolt. A legifjabb Dárdai fivér a nyaralásból visszatérve már a felkészülés első napjaiban jó benyomást tett a német csapat vezetőedzőjére, Ralph Hasenhüttl dicsérte a fiatal magyar labdarúgót.

A tavaly U17-es Európa-bajnoki címet nyert, bátyjaihoz hasonlóan a korosztályos válogatottakban német színekben futballozó Dárdai Bence az előző szezonban apja irányításával dolgozott a Herthánál. Dárdai Pál elárulta róla, hogy a felnőttcsapat játékosai szinte maguk közé követelték akkor még csak tizenhét éves fiát – írta meg az Origo.

Egy érdekes játékos

A korábban a magyar labdarúgó-válogatottat is irányító apja szerint a legifjabb Dárdainak "120 ajánlata volt szerte a világból”. A tizennyolc éves támadó középpályás végül a másodosztályban ragadt Hertha BSC-nél lejáró szerződését kihasználva szerződött a Bundesligában szereplő Wolfsburghoz, ahol azonnal lenyűgözte új főnökeit, fiatal kora ellenére csodálják az érettségét és a testbeszédét.

A korához képes lenyűgöző a fellépése, megvan a kellő testbeszéde. Meglátszik rajta, hogy játszott már jó néhány meccset. Úgy gondolom, hogy nagyon érdekes játékos

 – csupán néhány nap közös munka után így jellemezte Dárdai Bencét Ralph Hasenhüttl, a Wolfsburg osztrák vezetőedzője, aki korábban (2016-18) Gulácsi Péter és Orbán Willi (valamint Kalmár Zsolt) trénere is volt Lipcsében, majd közel négy évig az angol Southampton szakvezetőjeként dolgozott. Sebastian Schindzielorz sportigazgató szintén elismeréssel beszélt a tizennyolc éves magyar futballistáról. Érezhető, hogy a Wolfsburgnál nem pusztán reményteli tehetségként számolnak Dárdai Bencével, ráadásul a német klub nagyon jó üzletet csinált Dárdai Bencével.

Szeret futballozni

Az első osztályú klub ingyen igazolta le Dárdait, csupán nevelési költségtérítést, durván kétszázezer eurót kellett fizetni az ifjú játékosért, akinek a piaci értékét máris kétmillió euróra taksálják. S persze maga a játékos sem panaszkodhat, korábbi hírek szerint több száz millió forint lesz az éves jövedelme – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. A magyar középpályás a felkészülés előtt Marbellán nyaralt, s felettébb szerényen nyilatkozott a pályafutásának újabb nagy lépéséről.

Próbálom a legjobbamat nyújtani a felkészülés során. Aztán majd az edző eldönti, kapok-e játéklehetőséget. Ha arra van szükség, szívesen játszom az U19-ben is, mert egyszerűen szeretek futballozni

 – mondta el Dárdai Bence, akinek a Bundesliga 2-ben szereplő Herthában száznyolcvankilenc játékperc jutott a 2023/2024-es idényben a Fotmob adatai alapján. Remélhetőleg a Wolfsburg csapatában a következő szezon végére ez a szám emelkedni fog, és a legifjabb Dárdai gólokkal és gólpasszokkal hálálja meg majd az osztrák edző bizalmát. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában