Konferencia-liga

2 órája

Háromgólos előnnyel utazhat Ciprusra a Paks

A Paks háromgólos győzelmet aratott ciprusi vendége, az AEK Larnaca felett csütörtökön a labdarúgó Konferencia-liga selejtező második fordulójának első mérkőzésén.

MW

Tóth Barna, a Paksi FC játékosa a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjének 2. fordulójában

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A magyar kupagyőztes az első félidőben Haraszti Zsolt kiszorított helyzetből váratlanul leadott hajszálpontos lövésével szerzett vezetést, a másodikban pedig a csereként beállt Tóth Barna kiugrásból vette be a szigetországiak kapuját, majd a végeredményt a Kisvárdáról igazolt Ötvös Bence állította be a 74. percben. A vendégek 20-szoros válogatott magyar támadója, Gyurcsó Ádám kezdőként lépett pályára, majd az 57. percben cserélték le.

A visszavágót jövő csütörtökön 18 órától rendezik Cipruson. A párharc győztese a szerb Radnicki és a montenegrói Mornar továbbjutójával találkozik a harmadik körben.

Kiegyenlített első tíz percet láthatott a publikum, de az már a meccs elején nyilvánvalóvá vált, hogy a Paks sokkal szervezettebben és koncentráltabban futballozik mind támadásban, mind védekezésben, mint az első, Európa-ligás párharcában. 

A meccs első helyzetét gólra is váltották a zöld-fehérek, Haraszti éles szögből lőtte ki a jobb felső sarkot. A magyar vezetés birtokában sem változott a játék képe, egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, Szappanosnak kétszer kellett nagyobbat védenie a szünetig, de a Paksnak is volt lehetősége, hogy megduplázza az előnyét.

Térfélcserét követően a Paks átengedte a területet az ellenfelének, így enyhe mezőnyfölényben játszottak a vendégek, azonban helyzeteket nem tudtak kialakítani. Ezzel szemben a tolnaiak ebben a játékrészben is az első lehetőségükből betaláltak a Hahn sérülése miatt becserélt Tóth révén. A hátralévő időben is többet birtokolta a labdát a Larnaca, csakhogy gólt ismét a Paks rúgott, egy szöglet után Ötvös lőtt a hálóba. A hajrában jobban beszorult a magyar csapat, amely kivédekezte az utolsó tíz percet, így magabiztos előnnyel utazhat az idegenbeli visszavágóra.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Paksi FC-AEK Larnaca (ciprusi) 3-0 (1-0)
Paks, 2898 néző, v.: Dennis Higler (holland)

gólszerzők: Haraszti (17.), Tóth (61.), Ötvös (74.)
sárga lap: Vécsei (24.), Papp (44.), Kinyik (92.), illetve Ledes (42.), Alomerovic (74.)

Paksi FC:
Szappanos - Vas, Kinyik, Ötvös - Osváth, Papp (Böde, 90.), Vécsei (Balogh, 81.), Windecker, Szabó - Haraszti (Mezei, 81.), Hahn (Tóth, 41.; Horváth, 90.)

AEK Larnaca:
Alomerovic - Sanchez (Godswill, 75.), Milicevic, Roberge, Garcia - Suarez, Ledes (Rohdén, 67.) - Faraj, Diemers (Gama, 75.), Gyurcsó (Santos, 57.) - Sol (Cabrera, 67.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában