BL-selejtező

3 órája

Támadófoci mellett óvatosságra int a Fradi edzője a walesi bajnok ellen (videó)

A magyar bajnok Ferencváros kedd este kezdi meg idei nemzetközi szereplését a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában a walesi aranyérmes The New Saints ellen. A Ferencváros nyáron kinevezett vezetőedzője, Pascal Jansen energikus futballt vár a 16-szoros walesi bajnokcsapat ellen, amely korábban már megtréfált egy magyar csapatot BL-selejtezőben.

MW

Pascal Jansen vezetőedző (k) a Ferencváros labdarúgócsapatának edzésén

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A The New Saints már túl van két meccsen a BL kvalifikációjában, ellenben a magyar bajnokcsapat még nem játszott tétmérkőzést. A Fradi labdarúgóinak a nyári szünet után két edzőtáborban volt lehetősége összecsiszolódni a nyáron kinevezett új vezetőedzővel, Pascal Jansennel – írta meg a Magyar Nemzet. A zöld-fehérek új edzője magabiztosan várja a találkozót, de néhány dolgot azért kiemelt a kedd esti mérkőzéssel kapcsolatban.

Fontos a fegyelmezettség

A meccsnap előtt Pascal Jansen és az együttes védője, Cristian Ramírez részvételével tartott sajtótájékoztatót a klub – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

A felkészülési időszak jól sikerült, ám lezárult, készen állunk az első mérkőzésre. Ha edzőként egy új országba, új csapathoz kerülsz, először meg kell ismerned a játékosokat, a klubot, nekünk ez sikerült. Szerencsés helyzet, hogy negyven napunk volt a felkészülésre, de ha csak húsz lett volna, akkor annyi idő alatt készültünk volna el

jelentette ki a korábban a holland AZ Alkmaar csapatánál edzősködő Jansen.

„Az energikus futballt kedvelem, ezt szeretném viszontlátni, ez az alapja a futballfilozófiámnak. A szurkolók energiájáról példát vehetünk, és azt fel is kell használnunk. A támadó futball híve vagyok, de a labda nélküli játékban nagyon fegyelmezettnek kell lenni, hogy gyorsan vissza tudjuk szerezni a labdát” –  árulta el a holland tréner, aki szerint a walesi rivális direkt futballt játszik, de az majd csak kedden derül ki, hogy ezt képes-e a Ferencváros ellen is hatékonyan alkalmazni.

Kemény meccs lesz, de erre készültünk, így készen állunk. Számunkra felér egy döntővel, csak erre fókuszálunk, megfelelően kielemeztük őket, az új játékosaink pedig remekül beilleszkedtek

fogalmazott Cristian Ramírez. A sajtótájékoztatót követően edzést tartottak a Fradi-játékosok a Groupama Arénában, ahol az elmúlt héten lezúduló nagy mennyiségű csapadék következtében a gyepszőnyeg megfertőződött, ám ez szerencsére az edzés idején nem tűnt olyan látványosnak. A stadion üzemeltetéséért felelős cég szakemberei permetezéssel megállították a fertőzést és leszárították a sérült leveleket.

Veretlenül lettek bajnokok

A Ferencvároshoz hasonlóan a walesi The New Saints is régóta dominál hazája bajnokságában. A TNS csak egyszer, 2009-ben nem végzett a bajnokság első két helyén, és 16 bajnoki címével immár a legeredményesebb klub az országban. A walesi együttes az előző bajnokságot veretlenül nyerte meg: a 22 alapszakasz- és 10 rájátszásmérkőzésből álló szezonban csak két találkozója akadt, amelyet nem tudott megnyerni. Bár nem a világ legerősebb bajnoksága a walesi, de a 117 szerzett góljuk mellett csak 18-szor rezgették meg az ellenfelek a TNS kapuját, ami azért tiszteletet parancsoló statisztika. Az viszont nem valószínű, hogy bátor támadójátékot produkálnának a Fradi otthonában, inkább a mélyen ülő védekezés és a kontratámadások lehetnek a walesi együttes fő fegyverei az első mérkőzésen. Az Aston Villa akadémiáján nevelkedett 21 éves középcsatár, Brad Young az előző bajnoki idényben 25 meccsen 22 találatot szerzett, rá azért érdemes lesz figyelni, főleg a szögletek és a szabadrúgások utáni lecsorgó labdákra csaphat le a támadó. 

A walesi csapat 2015 nyarán találkozott a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Videotonnal. Az odavágót Gyurcsó Ádám találatával 1–0-ra nyerte a magyar együttes, de a visszavágón a walesiek nyertek 1–0-ra a Sóstói Stadionban. A hosszabbításba torkolló párharcot végül Gyurcsó döntötte el.

A Ferencváros és a The New Saints összecsapása kedden 20.00-kor kezdődik, a visszavágót egy héttel később játsszák. Amelyik csapat továbbjut, az legrosszabb esetben is az Európa Konferencia Liga csoportkörében szerepelhet majd az ősszel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában