Konferencia-liga

2024.08.29. 07:50

Bognár György: Böde mindent tud, amit tudnia kell, butaságokkal nem tömöm a fejét

A paksiak történelmi tettre készülnek a cseh Mladá Boleslav ellen. A Puskás Akadémia megragadná az esélyt a Fiorentina ellen.

MW

Szabó Bálint, a Paks második góljának szerzője ünnepel a labdarúgó Konferencia-liga harmadik selejtezőkörében

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A Paks fennállása során először főtáblára juthat egy európai kupasorozatban. Ehhez az idegenbeli döntetlen után a hazai visszavágón kellene legyűrnie a Mladá Boleslav csapatát a Konferencia-liga utolsó selejtezőkörében. A tolnaiak mestere Bognár György szerint nem jelent előnyt az övéinek, hogy a cseh gárda a párharc közepén edzőt váltott, a rutinos Böde Dánielre viszont ismét fontos szerep hárulhat. A Puskás Akadémia az idegenbeli 3-3-as döntetlen után hazai pályán fogadja az olasz Fiorentinát, a felcsútiak edzője Hornyák Zsolt szerint nem csak a védekezésről fog szólni a játékuk.

Az egy héttel ezelőtti, idegenben elért döntetlen után a Paks hazai környezetben harcolhatja ki fennállása során először, hogy egy nemzetközi kupasorozat főtábláján szerepeljen. A cseh Mladá Boleslav elleni találkozó előtt Bognár György beszélt az esélyekről és arról is, hogy milyen szerepet szán a visszavágón a 37 éves Böde Dánielnek – derült ki az Origo oldaláról.

Kidobhatnak mindent az ablakon

A cseh csapat az első meccs óta edzőt váltott, David Holoubek helyére a svéd Andreas Brännströmöt nevezték ki. Játékosához, Szabó Jánoshoz hasonlóan Bognár György is úgy gondolja, a változás nem válik a Paks javára – írta meg a Magyar Nemzet.

– Számomra teljesen érthetetlen az edzőcsere, hiszen jól játszott ellenfelünk, gyors, kreatív labdarúgók alkotják a Mladá Boleslavot, s az új szakember alaposan felforgathatja a csapatot. Igaz, érthető, hiszen valamit mutatnia kell, azon kívül, hogy bejelenti: itt vagyok, megjöttem! – kezdte picit viccesen mondandóját a paksiak mestere.

– Mi mindenesetre a múlt csütörtöki mérkőzés alapján készítettük el a forgatókönyvet, az ott tapasztalt hadrendet, a taktikát vettük alapul, ám most kidobhatunk mindent az ablakon. Persze pánikra semmi ok, látjuk, érezzük a szurkolók szeretetét, tapasztaljuk, hogy egyetlen magyar csapatként sokan szimpatizálnak velünk, s ez abban is lemérhető, hogy szépen fogynak a jegyek, információnk szerint telt ház előtt futballozhatunk, ami azt jelenti, csaknem ötezren szorítanak majd nekünk – nyilatkozta a tolnaiak vezetőedzője. A rutinos Böde Dánielnek nagy szerepe volt abban, hogy a Paks jó helyzetből várja a visszavágót. Bognár György csak a 78. percben küldte pályára a 37 éves támadót, Bödének mégis gólt és egy gólpasszt is kiosztott a cseh liga tizenegyedik helyén álló csapat ellen. Az edző szerint a rutin sokat számíthat.

– Mi ilyen szempontból jól állunk az öltözőben, mert több 30 körüli játékosunk van, akikben nagyon sok mérkőzés van, ez mentálisan nagyon fontos egy ilyen meccsen. Hogy Dani mennyit tud játszani, az mindig aznap derül ki, valamennyit biztosan, nekem azt kell csak eltalálnom, hogy mennyi időre küldöm a pályára. Múltkor azt nyilatkozta, hogy nem emlékszik rá, hogy mit mondtam neki – nem is emlékezhet, mert semmit. Általában csak mondom neki, hogy menj be előre. Hát mit mondjak egy 38 éves játékosnak? Mindent tud, amit tudnia kell, úgyhogy nem zavarom meg a fejét butaságokkal – zárta gondolatait Bognár György.

A Puskás le fogja támadni az olaszokat

Az idegenbeli 3-3-as döntetlen ellenére még mindig nem a Puskás Akadémia a favorit az olasz Fiorentina ellen a labdarúgó Konferencialiga utolsó selejtezőkörében. A felcsútiak edzője, Hornyák Zsolt szerint meglepték az előző két kiírásban döntős olaszokat a magas letámadással, ugyanakkor a kétgólos előny után kicsit csalódás volt számára a 3-3-as döntetlen. A tréner szerint a saját csapatában is megvan a minőség, amennyiben jó taktikát választanak és mindenki a maximumot nyújtja, lehet keresnivalójuk a visszavágón – írta meg az Origo
– Semmiképpen sem a védekezésen lesz a hangsúly, hanem a támadófutballon, a letámadáson – mondta el Hornyák, majd hozzátette, a Fiorentina még nincsen csúcsformában, ez némileg növeli az esélyüket, amit szeretnének is megragadni csütörtök este. Szolnoki Roland csapatkapitány úgy vélte, hatalmas lehetőség előtt állnak, hasonló hozzáállással lehet esélyük, és újra el tudják tüntetni a két klub közötti különbségeket.

Konferencia-liga, selejtező, 4. (utolsó) forduló, visszavágók

Paksi FC-Mlada Boleslav (cseh) 19.00

Puskás Akadémia-Fiorentina (olasz) 21.00

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában