Nagy terhelés

2 órája

Bognár György: egy hónap alatt kilenc meccset játszottunk, nem tudunk frissülni

Bognár György kifogása nagy port kavart az elmúlt napokban, hogy a Paks nem halaszthatott meccset az NB I-ben a nemzetközi szereplésére tekintettel, és az edző a montenegrói Mornar elleni továbbjutás után is amiatt panaszkodott, hogy milyen nagy terhelésnek vannak kitéve a játékosai. A Paks közben történelmi siker kapujában áll, bejuthat a Konferencia-liga csoportkörébe.

MW

Bognár Györgynek muszáj volt szabadnapot adnia a fáradt játékosainak

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

Kedden este a Magyar Kupa-győztes Paks 2–2-es döntetlent játszott a montenegrói a Mornar otthonában, így 5–2-es összesítéssel megnyerte a párharcot, ezzel pedig bejutott a Konferencia-liga utolsó körébe – írta meg az Origo. Bognár György a Paks szombati, ZTE elleni bajnoki veresége után nyilatkozta, hogy jól jött volna a csapatának egy kis szünet a fontos nemzetközi kupás visszavágó előtt, és a keddi találkozó után is kifejezte nemtetszését.

SZABÓ Bálint
Szabó Bálint ünnepel a Paksi FC Stadionban 2024. augusztus 7-én
Fotó: Vasvári Tamás / Forrás: MTI

Az öngólok meccse

Bognár György Magyar Kupa-győztes alakulata háromgólos előnyből várta a keddi visszavágót, amelyen gyorsan kényelmes helyzetbe került, ugyanis a Lenzsér által kiharcolt büntetőt Windecker a 14. percben értékesítette, ezzel összesítésben már 4–0-s előnyben volt a magyar csapat. Nem tartott sokáig a magyar vezetés. Lenzsér ezúttal a saját kapuja előtt negatív hős lett, az ő öngóljával egyenlítettek négy perccel később a hazaiak. 

Szappanos nagy védésével indult a második játékrész, amelynek derekán egy beadás után Zoric fejesével megszerezte a vezetést a hazai gárda. A Mornar becsülettel ment előre a hajrában, de a magyar kupagyőztes egy öngóllal – amelyet éppen a hazaiak második gólját szerző csatára vétett – egyenlített, és visszaállította a háromgólos különbséget összesítésben – olvasható az Origo oldalán.

Nem tudnak frissülni

A Konferencia-liga rájátszásában már a csoportkörbe jutás lesz a tét.

A célunkat elértük, gyakorlatilag ezért jöttünk ide

– értékelt Bognár György, majd újra rátért arra, hogy a játékosai mennyire ki vannak készülve. 

Hat nap alatt a harmadik tétmeccsünk volt, és mindhármon hiányzott a dinamika a játékunkból, amire nekünk szükségünk van. Egy hónap alatt kilenc mérkőzést játszottunk, regenerálódnia kell a csapatnak. Utazunk állandóan, nem tudunk frissülni, ez a tempó így nagyon sok

hangsúlyozta a tolnaiak edzője. Sántított a csapatjáték, de a továbbjutásunk egy percig sem forgott veszélyben – árulta el Bognár György, aki burkoltan újra beszólt az MLSZ-nek, amely nem engedett a halasztásuknak.

Kénytelenek vagyunk két nap szabadnapot adni a srácoknak, mellyel próbálunk valamilyen szinten kompenzálni

– mondta el a magyar edző, és játékosa, a Paks válogatott középpályása, Vécsei Bálint is a nagy terhelés miatt panaszkodott. A Paks vasárnap a Nyíregyháza ellen lép pályára az NB I-ben, jövő csütörtökön pedig már megkezdi a Konferencia-liga rájátszását a párharc első meccsével, az ellenfele egyelőre nem ismert. A cseh Mladá Boleslav és az izraeli Hapoel Beer Seva párharcának továbbjutójával vív meg a főtáblára jutásért. Csehországban 1–1-es döntetlent játszottak a felek, a visszavágót Bulgáriában tartják csütörtökön, de ha az izraeliek mennek tovább, jó esély van rá, hogy a hazai mérkőzésüket Debrecenben vagy Zalaegerszegen rendezik meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában