BL-selejtező

3 órája

Hazai döntetlennel búcsúzott a Ferencváros

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a keddi visszavágón a vendég dán Midtjyllanddal, amely így 3-1-es összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójából.

MW

A Midtjylland játékosai a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében, a Ferencvárosi TC - Midtjylland (dán) visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában

Fotó: Hegedüs Róbert

A zöld-fehérek ugyan a francia Ibrahim Cissé góljával hamar megfelezték idegenben összeszedett hátrányukat, de a dán bajnok a második félidő elején Oliver Sörensen találatával egyenlített, innentől a magyar csapatnak nem volt reális esélye arra, hogy megfordítsa a párharcot. A Ferencváros története során nyolcadik próbálkozásra sem tudott nyerni dán riválissal szemben.

ABU FANI, Mohammed; MARTÍNEZ, Emiliano
Mohammed Abu Fani, a Ferencváros (b) és Emiliano Martínez (k), a Midtjylland játékosa 
Fotó: Hegedüs Róbert / Forrás:  MTI

Az FTC a párharc veszteseként átkerül az Európa-liga selejtezőjének utolsó fordulójába, ahol a feröeri Klaksvík és a bosnyák Borac Banja Luka továbbjutójával küzdhet meg, legrosszabb esetben pedig a Konferencia-liga főtábláján szerepelhet. Az első meccset a szigetországiak nyerték 2-1-re.

Nagy elánnal kezdett a Ferencváros, érezhetően minél hamarabb meg akarta kezdeni a felzárkózást a kétgólos előnyben lévő ellenfeléhez, amely csak elvétve tudott átlépni a félpályán, így kizárólag a védekezésre összpontosított. Bár egy ideig ezt sikerrel tették a dánok, mert vagy blokkolták a lövéseket vagy a befejezések voltak pontatlanok,

aztán bő negyedóra elteltével kifizetődtek a magyar bajnok erőfeszítései, mert Cissé saját fejesének kipattanóját másodjára már a kapuba továbbította. A vezetés megszerzése után a zöld-fehérek valamelyest visszavettek a tempóból, de így is irányították az összecsapást.

A szezon eddigi legjobb teljesítményét nyújtó, sorozatosan tetszetős támadásokat vezető FTC a szünetig nem tudta megszerezni a hőn áhított második gólt, sőt, a végén Dibusznak két nagy védése is volt, egyszer pedig Cissé tisztázta a kapuba tartó labdát.

Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa (k) a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében, a Ferencvárosi TC - Midtjylland mérkőzésen
Fotó: Hegedüs Róbert / Forrás:  MTI

Térfélcserét követően ismét nagy lendülettel kezdett a Ferencváros, Rommens lövésénél bravúrral hárított a vendégkapus, de a hangulatot hamar lehűtötte, hogy a Midtjylland egy kontra végén bevette Dibusz kapuját. A magyar csapat nem adta fel, támadott rendületlenül, a rivális azonban szervezett védekezésével őrizte a számára kényelmes eredményt, a kinyíló hazaiak ellen pedig helyenként már gyors ellentámadásokra is futotta az erejéből. Az idő múlásával egyre kevesebb hittel próbálkozott az FTC, inkább a Midtjyllandnak volt esélye arra, hogy a két csapat hét évvel ezelőtti párharcához hasonlóan kettős győzelemmel lépjen tovább, végül maradt a vendégeknek tökéletesen meg felelő döntetlen, miközben a játékvezető – a videobíró segítségével – a hosszabbítás utolsó percében még kiállította Gustavót.

Jansen: megmutattuk, hogy tudunk jól játszani

Pascal Jansen vezetőedző szerint a Ferencváros a kiesés ellenére megmutatta a Midtjylland ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában, hogy tud jól játszani.

Láthattuk, hogy tudunk jól játszani, ugyanis ahogy idegenben, úgy ezúttal is jobbak voltunk az ellenfélnél az első félidőben. Megmutattuk magunkat, hogy gyorsan tanulunk, de a BL brutális tud lenni, mert a legkisebb hiba is megbosszulja magát

– mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón a nyáron kinevezett holland tréner, aki játékosai közül a kapus Dibusz Dénest emelte ki, mert az első félidő végén fontos védései voltak, ugyanakkor szintén döntőnek nevezte a dánok hálóőrének bravúrját a második félidő elején, mivel azt hitte, Rommens lövése gól lesz.

Jansen kiemelte, hogy a kiesés okát elsősorban a helyzetkihasználásban látja. Szerinte elég lehetőséget teremtett a csapata ahhoz, hogy továbbjusson, csak azokat nem váltotta gólra. 

Ezt nem az Európa-bajnokságon összeszedett arcsérülése miatt nem játszó Varga Barnabás hiányával magyarázta, mert bár remek személyiséggel rendelkező kiváló csatárnak tartja, nem a múltba kíván tekinteni, hanem a jövőbe, ezért alig várja a felépülését.

„Nem voltam részese annak a párharcnak, így számomra nem érdekes, hogy visszanézzek a múltba, inkább a jövőbe tekintek. De most nehéz is erről beszélni, mert épp elég nagy arcul csapás, hogy kiestünk a BL-ből” – reagált arra a felvetésre Jansen, hogy a Ferencváros következő ellenfele az Európa-ligában akár az a Klaksvík is lehet, amely tavaly nagy meglepetésre már a BL első selejtezőkörében elbúcsúztatta a zöld-fehéreket.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, visszavágó:

Ferencvárosi TC-Midtjylland (dán) 1-1 (1-0)

Groupama Aréna, 18 027 néző, v.: Orel Grinfeeld (izraeli)

Továbbjutott: a Midtjylland 3-1-es összesítéssel
   gólszerzők: Cissé (17.), illetve Sörensen (50.)
   piros lap: Gustavo (96.)
   sárga lap: Ramírez (40.), Zachariassen (66.), Botka (76.), Kady (85.), illetve Askildsen (7.)

Ferencvárosi TC: Dibusz - Makreckis (Gruber, 83.), Cissé (Szevikjan, 83.), Gustavo, Ramírez (Botka, a szünetben) - Rommens, Abu Fani - Ben Romdhane, Zachariassen (Kady, 74.), Traoré - Pesic (Bassey, 43.)

Midtjylland: Olafsson - Andersson, Diao, Bech, Juninho (Gabriel, 70.) - Osorio, Martinez, Askildsen (Simsir, 30.), Sörensen - Franculino (Castillo, 90.), Buksa (Brynhildsen, 70.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában