Fontos információ

2 órája

Jó hír a focirajongóknak: megállapodott a 4iG és az RTL a BL-közvetítésekről

Stratégiai megállapodást kötött az RTL Magyarország a 4iG Csoporttal– írta a 4iG közleményében, kiemelve, hogy 2025. január 1-től a 4iG a magyar piacon egyedüli telekommunikációs szolgáltatóként értékesítheti az RTL Magyarország streamingszolgáltatását, az RTL+-t.

MW

Joselu Mato, a Real Madrid játékosa a a BL-trófeával ünnepel

Forrás: AFP

Fotó: Ibrahim Ezzat

Ennek értelmében a 4iG Csoport – a Vodafone Magyarország és a DIGI – ügyfelei akár előfizetésük részeként, egyetlen televíziós platformról érhetik el az RTL+ teljes kínálatát, beleértve az UEFA Bajnokok Ligájának 192 magyar kommentárral közvetített mérkőzését, továbbá az RTL saját gyártású sorozatainak és reality műsorainak legújabb és korábbi évadait, valamint nemzetközi sikerfilmek és sorozatok magyar szinkronos változatát.

A közlés szerint a két vállalat megállapodott az RTL Magyarország 12 csatornás portfóliójának terjesztésében is, mely magában foglalja a médiavállalat 2023 decemberében indult négy új, második generációs csatornáját – adta hírül a Magyar Nemzet

„Ezáltal a 4iG Csoport minden ügyfele számára elérhetők lesznek a RTL, RTL KETTŐ, RTL HÁROM, RTL GOLD, RTL OTTHON, Film+, Sorozat+, Cool TV, Muzsika TV, Kölyökklub, Moziklub, Sorozatklub televíziós csatornák a választott előfizetési csomagtól függően. Ennek megfelelően az RTL továbbra is elérhető marad a szabadon fogható mindigTV szolgáltatásban” – sorolták.

Fekete Péter, a 4iG Csoport igazgatósági tagja a megállapodást fontos mérföldkőnek nevezte a 4iG Csoport életében, mint fogalmazott:

Vállalatcsoportunk az egyedüli hazai távközlési szolgáltató, amely jövő év januárjától az RTL Magyarország teljes portfólióját biztosíthatja ügyfeleinek, legyen szó lineáris televízióról, streamingszolgáltatásról vagy szabadon fogható csatornáról.

A 4iG Csoport a fentieken túl az új One márkanév alatt további, az RTL streamingszolgáltatását érintő és a hazai piacon egyedülálló TV-előfizetési csomagokkal készül. Ennek részleteiről azonban csak később tájékoztatnak majd.

A 4iG Csoport több mint nyolcezer munkavállalót foglalkoztat

A budapesti székhelyű, magyar többségi tulajdonú 4iG Magyarország és a nyugat-balkáni régió egyik vezető, integrált szolgáltatásokat nyújtó távközlési és informatikai vállalatcsoportja, amely az űripar és a védelmi technológiák területén is jelen van. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett csoport Magyarországon, Montenegróban, Albániában és Izraelben több mint nyolcezer munkavállalót foglalkoztat.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 4iG Nyrt. konszolidált nettó értékesítési árbevétele 157,6 milliárd forint volt az idei első negyedévben, 36,9 százalékkal több az egy évvel korábbinál; a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) pedig 49,2 százalékkal, 54,1 milliárd forintra nőtt éves összevetésben.

A 4iG Nyrt. részvényeivel a prémium kategóriában kereskednek a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT). Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 880, a legalacsonyabb 755 forint volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában