BL-selejtező

2024.08.06. 08:20

A Fradi a saját kezébe venné a sorsát a dán bajnok elleni BL-selejtezőn

Nehéz meccs előtt áll a Ferencváros a dán bajnok Midtjylland otthonában a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik körében szerda este. A zöld–fehérek gondjait szaporítja a találkozó előtt, hogy a válogatott csatár Varga Barnabás mellett Owusu Kwabena is sérült, helyettük Fortune Bassey és Edgar Szevikjan került be a BL-keretbe. A holland vezetőedző Pascal Jansen szerint fontos lesz, hogy minden lehetőséget ki tudjanak használni a dánok otthonában. A Fradi norvég középpályása, Kristoffer Zachariassen pedig abban bízik, hogy a magyar bajnok a saját játékát tudja majd játszani.

MW

Az év Fradi futballistája díjas Varga Barnabás a Groupama Arénában 2024. augusztus 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Az FTC mondhatni kiváló formában várja az összecsapást, a bajnokságban a Kecskemétet győzte le hazai pályán, míg a Bajnokok Ligájának második selejtezőkörében oda-vissza, összesítésben 7–1-re verte a The New Saints együttesét – írta meg korábban az Origo. A Ferencváros szurkolóinak örömére (is) a csapat új vezetőedzőjének, Pascal Jansennek a dán Midtjylland ellen készülő keretében nemcsak kilenc magyar fiatal, de az Európa-bajnokságon súlyos fejsérülést szenvedő Varga Barnabás is helyet kapott. Bár a szurkolók úgy vélték, hogy a speciális védőmaszkban az előző két idény gólkirálya igenis hasznára lehet a csapatának a dánok ellni létfontosságú találkozón, sajnos tévedniük kellett – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Maximumot kell nyújtani

Bár Varga rehabilitációja ugyan jól halad, de jelenleg még nincs olyan állapotban, hogy pályára léphessen. Ráadásul a Kecskemét ellen megsérült Owusu Kwabena, a Fradi egyre jobb formába lendülő villámgyors szélsője sem épült fel, így Pascal Jansen úgy döntött, mindkettőjüket pihenteti. A sérültek helyére két támadó került be a dán Midtjylland ellen készülő BL-keretbe: Fortune Bassey, illetve az örmény válogatott Edgar Szevikjan kap lehetőséget. Előbbi kölcsönből tért vissza, és az ausztriai edzőtáborozás alkalmával gólokkal bizonyította, kár lenne róla lemondani, míg Szevikjan legalább olyan gyors, mint Owusu, ráadásul az előző szezonban remek távoli gólokat lőtt – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.  A magyar csapat norvég középpályása Kristoffer Zachariassen szerint 50-50% esélye van mindkét együttesnek a párharc megnyerésére.

Meg kell állítsuk a labdajáratásukat, aztán meg kell szerezzük tőlük a labdát, majd arra kell figyelnünk, hogy használunk kell a sebességünket a széleken és mindenkinek a maximumot kell nyújtani. A saját játékunkat kell pályára vinni és meg kell mutatni azt, amit már eddig is megmutattunk ezzel kapcsolatban, és akkor a mi kezünkben lesz a sorsunk

 – nyilatkozta a Fradi játékosa. 

A magyar bajnokcsapat holland edzője szerint a dánok elleni találkozó a legnagyobb kihívás lesz számukra, mert idegenben távol lesznek a szurkolóiktól, de ettől függetlenül nagyon várja az esti mérkőzést.

Minden lehetőséget meg kell ragadni

Az Origo kérdésére, mely szerint mi lehet a siker kulcsa a dán bajnok elleni meccsen, a hatékonyságot jelölte meg a győzelem egyik fontos tényezőjeként.

 A legnagyobb kulcs a labdás játékunk lesz, a labdatartás, nekünk itt minden lehetőséget meg kell ragadnunk, mert ők intenzíven tudnak játszani. A célunk, hogy jó helyzetből várjuk a visszavágót otthon

 – mondta el Jansen.

Már az első naptól, ahogy megérkeztem, elmondtam, hogy van egy határozott játékstílusunk, amit képviselünk, ezen napról-napra keményen dolgozunk, ezt sosem adjuk fel. Mindig tisztelni kell az ellenfelet, de a fókusz saját magunkon lesz

 – fejtette ki a Fradi holland mestere, aki szerint az igazság mindig a pályán derül ki, hogy ki mennyit is ér.

Én mindig a minőséget nézem, nem azt, hogy mennyibe kerül egy focista

 – nyilatkozta Jansen

A dánok egyik erőssége lehet 20 éves bissau-guineai középcsatár, Franculino Djú, aki valaha a Benfica akadémiáján nevelkedett, és az előző idényben 27 mérkőzésen 11 góllal járult hozzá a bajnoki címhez. A chilei jobbszélső, Dario Osorio és az Eb-n szerepelt lengyel támadó, Adam Buksa is sok gondot okozhat a Fradi védőinek. 2017 nyarán az Európa-liga selejtezőjében már találkozott a két együttes, és akkor Budapesten 2–0-s előnyről szenvedtek 4–2-es vereséget Dibusz Dénesék, hogy aztán a visszavágót is két góllal (3–1) nyerje meg Midtjylland. A Ferencváros a BL-selejtező harmadik körét idegenben kezdi a dán bajnok ellen kedden 19.15-kor. Ha sikerrel veszi ezt kört is a Fradi, akkor a következő, azaz playoff körben a szlovák bajnok Slovan Bratislava és a ciprusi bajnok APOEL találkozójának győztese vár majd a zöld–fehér csapatra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában