Zöld-fehér siker

2 órája

Kehinde góljával a hosszabbításban győzte le az Újpestet a Fradi

A címvédő Ferencváros hazai pályán 1-0-ra nyert az Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójának szombati rangadóján.

MW

Gruber Zsombor, a Ferencváros (b) és Gergényi Bence, az Újpest játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Ferencváros TC – Újpest FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2024. augusztus 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Pascal Jansen vezetőedző irányításával a zöld-fehérek három meccs után százszázalékos mérleggel, kapott gól nélkül állnak a bajnokságban. A Ferencváros sorozatban a 17. sikerét aratta ősi riválisa ellen. Összességében ez volt a 242. derbi, a zöld-fehérek immár 119 győzelemmel, 62 döntetlennel és 61 vereséggel bírnak az örökmérlegben.

A hazaiaknál a derbin tért vissza a pályára az előző két szezon gólkirálya, Varga Barnabás, aki 55 nappal ezelőtt, a skótok elleni Európa-bajnoki csoportmeccsen szenvedett arccsonttörést.

VARGA Barnabás; BESE Barnabás
Varga Barnabás, a Ferencváros (j) és Bese Barnabás, az Újpest játékosa a mérkőzésen
Fotó: Vasvári Tamás / Forrás: MTI

Nagy lendülettel kezdett a Ferencváros, akár több gólt is szerezhetett volna az első negyedórában, de Piscitelli a mezőny legjobbjaként meccsben tartotta az Újpestet.

A fordulást követően is az FTC futballozott fölényben, bár az újpestiek is vezettek néhány szép támadást. A Groupama Arénában helyet foglaló nagyjából 18 ezer Ferencváros-szurkoló többször is a VAR segítségében bízott, de Bogár játékvezető nem ítélt büntetőt a hazaiaknak.

A hajrában csak fokozódott a ferencvárosi nyomás, ami a tízperces hosszabbítás elején góllá érett: a csereként pályára lépő Kehinde húzott el a bal oldalon, majd nagy erővel a léc alá lőtt, eldöntve ezzel a három pont sorsát.

A legvégén még elszabadultak kicsit az indulatok, aminek nyomán a már lecserélt Abu Fanit kiállította a játékvezető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában