Nemzetek Ligája

20 órája

A bosnyákok edzője szerint kényszerből álltak be védekezni, Dibusz már az Európa-ligára gondol

Szergej Barbarez öt védővel küldte pályára a csapatát, nekik a biztonság volt a legfontosabb a magyarok ellen.

MW

Labdarúgó Nemzetek Ligája - Magyarország - Bosznia-Hercegovina

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Bár Marco Rossi együttese közelebb állt a győzelemhez, végül nem bírt egymással a magyar és a bosnyák labdarúgó-válogatott kedd este, 0-0-s döntetlen született a Puskás Arénában a Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában. A bosnyák szövetségi kapitány utólag felfedte a haditervét, és elárulta, számukra az volt a legfontosabb, hogy ne kapjanak gólt. A Gulácsi Péter helyettesítő Dibusz Dénes szerint a bosnyákok elleni meccsre lehet majd építeni a jövőben, majd az előttük álló Európa-liga időszakról beszélt a Fradi kapusa.

A kedden 0-0-ra végződött Magyarország–Bosznia-Hercegovina mérkőzés után a magyar táborból többen is elmondták, nem volt könnyű felkészülni erre a Nemzetek Ligája-találkozóra, mert az ellenfelet nehéz kiismerni, tekintve, hogy új szövetségi kapitánya van. Az áprilisban kinevezett Szergej Barbareznek sem sikerült még teljesen megismernie a csapatát, részben ezért volt bátortalan a bosnyákok játéka – írta meg a Magyar Nemzet

A biztonság volt a legfontosabb 

A bosnyákok szövetségi kapitánya azt a felvetést viszont elutasította, hogy csak a kapott gól elkerülése lett volna a céljuk a mérkőzésen.
– Voltak kisebb helyzeteink, de bátrabban kellett volna támadnunk. Minden meccsen nyerni akarunk. A középpályán még keressük a megfelelő futballistákat, azt is figyelembe kell vennünk, mennyit játszanak a klubjaikban. A becserélt játékosainkon például látszott, hogy hiányzott náluk a tapasztalat – kezdte mondandóját Barbarez, aki szerint a magyarok elleni mérkőzés jobban sikerült, mint a hollandok elleni első találkozójuk.
– Most voltak olyan támadásaink, amikkel megzavartuk a magyar válogatottat, ugyanakkor a biztonság volt a legfontosabb nekünk ezen a mérkőzésen – magyarázta Barbarez, aki öt védővel küldte pályára a csapatát. Ha csak rajta múlott volna, más megoldást választ.  

– Ha lenne két kiváló szélsőm, már holnap több támadóval játszanánk. Bízom benne, hogy a jövőben meg fogjuk találni ezeket a játékosokat – mondta el a bosnyákok kapitánya. Október 11-én a Nationalelf vendégeskedik Zenicán. Három nappal később az előtte a hollandokkal összecsapó magyar válogatottal csapnak össze a bosnyákok. A Ferencváros kapusa, a németek ellen hibát vétő Gulácsit helyettesítő Dibusz Dénes is várja az októberi válogatott mérkőzéseket, de a zöld-fehérek játékosa először az Európa-liga meccsekre koncentrál majd

Munkás hetek következnek 

A Nemzetek Ligája legmagasabb osztályában két forduló után egy ponttal áll a nemzeti tizenegy, amely legközelebb, októberben az Európa-bajnoki elődöntős holland válogatottat látja vendégül.
– Mind a németek, mind a hollandok erősebbek nálunk, magasabb szintet képviselnek, ám mivel az utóbbi években hasonló erősségű csapatok ellen is tudtunk bravúrt bemutatni, most is mindenki ezt várja el tőlünk – magyarázta a 33 éves kapus.
– Bosznia elleni mérkőzésre lehet építeni, itt mindenki számára tiszta és világos lett, hogy mi az a játék, ami nekünk a legjobban fekszik – nyilatkozta Dibusz, akire fontos meccsek várnak a Ferencváros színeiben is, ugyanis a magyar bajnokcsapat az előttünk álló hetekben a bajnokik mellett az Anderlecht és a Tottenham elleni kupameccsekkel megkezdi szereplését az Európa-liga főtábláján.
– Munkás hetek, hónapok elé nézünk, jó néhány mérkőzés lesz, komoly találkozók várnak ránk. Újra meg tudjuk magunkat mérettetni nemzetközi szinten is a Fradival, illetve a bajnokságban is olyan mérkőzéseink lesznek, mint az MTK, a Puskás Akadémia vagy a Paks elleni. Bízom benne, hogy a csapat jobb teljesítményt tud nyújtani, mint az utóbbi időszakban – mondta el Dibusz Dénes. Októberben előbb, 11-én Hollandiát fogadjuk, majd 14-én következik a boszniai vendégjáték. A hollandok ellen örömteli lenne a bravúr, Zenicában viszont egyenesen tilos kikapni, sőt lehetőleg nyerni kell. A bosnyákok akkor nyilván nem futballoznak majd olyan zártan, mint most, így talán könnyebb lesz helyzetbe kerülni. 

A mérkőzés összefoglalóját ide kattintva tudják megtekinteni. 

Nemzetek Ligája, A osztály, 3. csoport, 2. forduló 

Magyarország–Bosznia-Hercegovina 0-0

Hollandia–Németország 2-2 

Az állás: 1. Németország 4 pont (7-2), 2. Hollandia 4 (7-4), 3. Bosznia-Hercegovina 1 (2-5), 4. Magyarország 1 (0-5)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában