Nemzetek Ligája

2024.09.10. 19:30

Fontos mérkőzésen vesztett pontokat a magyar válogatott, gól nélküli döntetlen a bosnyákok ellen

A magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája második fordulójában a Puskás Arénában a bosnyákok ellen próbált javítani a németektől elszenvedett 5-0-s vereség után. Marco Rossi szövetségi kapitány öt helyen változtatta meg a múlt szombati, Németország elleni kezdőcsapatát, de így is csak egy gól nélküli döntetlent ért el a görcsösen játszó címeres alakulat.

MW

Szoboszlai Dominik a mérkőzés után

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Rossi öt helyen változtatott a kezdőcsapaton

Egy nappal a 60. születésnapja után az olasz szakvezető a kapuban Gulácsi Péter helyett Dibusz Dénesnek szavazott bizalmat, míg a védelemben a Düsseldorfban gyengén futballozó Balogh Botond helyett Botka Endre kapott lehetőséget.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya
Fotó: Kisbenedek Attila / Forrás: AFP

Rossi a megszokott támadó trióhoz - Sallai Roland, Szoboszlai Dominik, Varga Barnabás - ezúttal sem nyúlt hozzá, a középpályán viszont Nagy Ádám helyén a három napja debütáló Nikitscher Tamás játszott, míg a széleken Nego Loic helyén Bolla Bendegúz, Kerkez Milos posztján pedig Nagy Zsolt kezdett.

A Puskásban az első negyedóra végén 0-0-ra álltak a felek. Ezt követően, a 17. percben egy szöglet után Varga Barnabás révén veszélyeztettünk, de bravúrral védett a bosnyákok kapusa – írja a Magyar Nemzet.  

Hét perccel később ugyanez történt, azzal a különbséggel, hogy ekkor nem sarokrúgás után került helyzetbe a Ferencváros csatára. Varga lábban is próbálkozott a 33. percben, Sallai Roland passza után közelről lőtt, de Nikola Vasilj hárítani tudott.

A Bosznia-Hercegovina kapusa, Nikola Vasilj véd
Fotó: Kisbenedek Attila / Forrás: AFP

A félidő hajrájában, hét perccel a lefújás előtt Botka bedobása után Nagy Zsolt lőtt kapura 17 méterről, de Vasilj-kapus szögletre mentett. Próbálkoztak becsülettel a hazai labdarúgók, ám az első játékrészben nem tudtak a kapuba találni, így 0-0-s állásnál vonulhattak szünetre a felek. Mindeközben a németek fordítottak, és 2-1-re vezettek Hollandiában a négyes párhuzamosan zajló összecsapásán.

Meddő mezőfölény a második játékrészben

A magyar válogatott változtatás nélkül folytatta, a térfélcsere utáni első lehetőség pedig Varga Barnabás előtt adódott: az 53. percben a vendégek védője még éppen blokkolni tudta a támadó lövését. Egy óránál járva egy szöglet után Willi Orbán fejelt, de a labda elkerülte a kaput. A közönség újra Marco Rossi nevét skandálva éltette a kapitányt.

SZOBOSZLAI Dominik
Budapest, 2024. szeptember 10. Szoboszlai Dominik (b) és a bosnyák Ivan Basic a Magyarország-Bosznia-Hercegovina mérkőzésen 
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

A 66. percben Dibusz Dénesnek is akadt védenivalója, Edin Dzeko lövését azonban könnyedén, vetődve fogta. Öt perccel később Szoboszlai Dominik szabadrúgása a sorfalról a felsőlécre pattant. A hajrára Rossi Bolla Bendegúz helyére beküldte az Európa-bajnokság magyar hősét, Csoboth Kevint is, Botka Endrét viszont kényszerűségből kellett lecserélni, miután összefejelt Willi Orbánnal.

Hiába a változtatások és a mezőnyfölény, ezen az estén csak helyzetekig jutott a magyar válogatott, amely 0-0-s döntetlennel folytatta szereplését a Nemzetek Ligája 2024/2025-ös kiírásában. 

A komoly gólhelyzetig sem jutó, gyenge csapat benyomását keltő Bosznia ellen, hazai pályán ez inkább elvesztegetett két pont. Folytatás október 11-én, szintén a Puskás Arénában Hollandia ellen.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 2. forduló:

Magyarország–Bosznia-Hercegovina 0-0

Puskás Aréna, 50 ezer néző, v: Marco Guida (olasz)

sárga lap: Schäfer (77.), illetve Barisic (21.), Katic (40.)

Magyarország: Dibusz - Botka (Balogh, 82.), Orbán, Dárdai M. - Bolla (Csoboth, 75.), Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs. (Kerkez, 82.) - Sallai, Szoboszlai - Varga B. (Ádám, 82.)

Bosznia-Hercegovina: Vasilj - Barisic, Katic, Saric (Gigovic, 61.), Bicakcic - Gazibegovic, Basic (Huseinbasic, 61.), Burnic (Tahirovic, a szünetben), Dedic - Dzeko, Demirovic (Bajraktarevic, 77.)

Hollandiai döntetlen a magyarok csoportjában

A magyarokkal azonos csoportban szereplő holland válogatott 2-2-es döntetlent játszott a vendég német csapattal kedden a labdarúgó Nemzetek Ligája második fordulójában.

Football Nations League Netherlands - Germany .
A német Marc-André ter Stegen véd a hollandok elleni mérkőzésen
Fotó: Malte Ossowski / Forrás: AFP

A hollandok a 2. percben előnybe kerültek egy remek kiugratást követően - Tijjani Reijnders élt a lehetőséggel -, és a későbbiekben is több helyzetet dolgoztak ki, de a németek a 38. percben labdaszerzés után Deniz Undav lövésével egyenlítettek, majd az első félidő ráadásában az eltolódó holland védelem hibáját kihasználva fordítottak: Joshua Kimmich passzolt ekkor a hazaiak kapujába.

A hollandok gyorsan egyenlítettek a második játékrész elején Denzel Dumfries révén, a folytatásban pedig mindkét fél sokat támadott, győzelemre játszott, de az eredmény már nem változott.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 2. forduló:

Hollandia–Németország 2-2 (1-2)

Orbán Viktor: mindenki szurkoljon!

A kormányfő azt kérte a mérkőzés előtt a közösségi oldalán, hogy mindenki szurkoljon a magyar válogatottnak.

Szijjártó Péter külügyminiszter is a Puskás Arénából posztolt egy videót:

A hírhedt bosnyák tábor kemény magja, a BH Fanaticos is ott volt a Puskás Arénában

A Carpathian Brigade felhívta a figyelmet arra, hogy a bosnyákok Európa egyik legszervezettebb táborát tudhatják maguk mögött. A Puskás Arénába még nem érkezett olyan szurkolói csoport, mint a BH Fanaticos – tudta meg a Magyar Nemzet.

Bosnyák szurkolók a Magyarország-Bosznia-Hercegovina mérkőzésen
Fotó: Hegedüs Róbert / Forrás: MTI

A bosnyák szurkolók kemény magja, a BH Fanaticos szombaton ott volt Eindhovenben, az X-oldalán pedig tudatta, hogy itt lesz Budapesten is:

Az alábbi videóhoz azt írták: Mindenki Magyarországra!

Kiakadt Szoboszlai, mert levideózták

A düsseldorfi meccset követően Szoboszlai Dominikot meglehetősen felzaklatta, hogy többen megpróbálták lencsevégre kapni. A felvételt egyébként egy nappal ezelőtt osztották meg – írja a Mandiner.

A videón azt láthatjuk, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya közli a társaival, elmegy kávézni, és megkéri őket, valaki szóljon az őket vélhetően már hosszú ideje videózó illetőnek, hogy már biztosan betelt a memóriakártyája.

A TikTokon ezt egy több mint 600 ezer követővel rendelkező felhasználó osztotta meg, aki többnyire futballsztárokról posztol videókat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában