Nagyszerű teljesítmény!

2 órája

Konkoly Zsófia újabb érme ezüst színben pompázik

A címvédőként érkezett úszó Konkoly Zsófia ezüstérmet szerzett pénteken az S9-es sérültségi kategória 100 méter pillangó számában a párizsi paralimpián.

MW

Konkoly Zsófia

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Párizsban már kétszeres aranyérmes Konkoly Zsófia - akinek nem fejlődött ki rendesen a jobb karja – ezúttal 100 méter pillangón ugrott medencébe, s az előfutamból a második idővel, 1:07.80 perccel került a fináléba. Az esti éremcsatában ugyanúgy csak az amerikai Christie Raleigh-Crossley bizonyult jobbnak nála – paralimpiai csúccsal –, mint délelőtt, a többieket azonban maga mögött tartotta, így 1:06.79 perces idővel megszerezte harmadik párizsi érmét.

A 22 éves pécsi versenyző – aki múlt csütörtökön 400 gyorson, egy nappal korábban pedig 200 vegyesen nyert – pályafutása harmadik paralimpiáján a hetedik dobogós helyét gyűjtötte be, eddig 3 arany, 3 ezüst és 1 bronz a mérlege.

Konkoly Zsófia annak ellenére elégedetten értékelt, hogy címvédőként második lett 100 pillangón

A délelőtti időm jó volt, mégsem voltam megelégedve azzal, hogy második idővel jutottam a döntőbe. Tudtam, hogy az amerikaiban van még, talán ez fájt a legjobban, hogy tartalékolt és még így is jobb volt. Ezt leszámítva nagyon elégedett vagyok a döntős eredményemmel, talán pár századdal maradtam csak el a tokiói időmtől

– nyilatkozott.

A pécsi úszó két arany- és egy ezüstéremmel távozik Párizsból.

„Furcsa, hogy pont száz pillangón nem sikerült nyernem, a másik kettőben pedig igen” – mondta ezzel kapcsolatban.

A győztes amerikai Christie Raleigh-Crossleyt kerekesszékben tolták oda a rajtkőhöz – ebben a sérültségi kategóriában ez egyáltalán nem jellemző –, de aztán a vízben már mind a négy végtagját tökéletesen használta.

„Mentális nehéz volt odaállni, pont emiatt. Bízom benne, hogy a következő paralimpiáig újra tisztába kerül ez a rendszer, és olyanokkal tudok versenyezni, akik tényleg az én kategóriámba tartoznak. Ha újranézik, és ő is oda fog tartozni, akkor viszont elismerem, mert nagyon jó időt úszott. Egyelőre azonban nem tűnik igazságosnak, hogy tökéletesen használja mind a négy végtagját” – mondta Konkoly Zsófia.

Eredmények: úszás: nők: S9, 100 m pillangó:

1. Christie Raleigh-Crossley (Egyesült Államok) 1:05.19

2. KONKOLY ZSÓFIA 1:06.79

3. Emily Beecroft (Ausztrália) 1:07.96

Sulyok Tamás: együtt erősebben!

A köztársasági elnök személyesen köszöntötte a magyar paralimpikonokat a párizsi magyar nagykövetségen – számolt be közösségi oldalán az államfő.

Szijjártó Péter: tarjuk a tempót!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában