Nehéz percek voltak

3 órája

Nemzetek Ligája: ötgólos vereség a düsseldorfi nyitányon

A magyar labdarúgó-válogatott 5-0-s vereséget szenvedett a német csapattól a Nemzetek Ligája A divíziójának szombati első fordulós mérkőzésén, Düsseldorfban.

MW

Gulácsi Péter kapus gólt kap a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában játszott Németország – Magyarország mérkőzésen

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Marco Rossi tanítványai nagyjából 20-25 percig voltak méltó ellenfelei vendéglátójuknak, akik aztán felőrölték a riválist, egyre nagyobb fölénybe kerültek, s végül kiütéses diadalt arattak saját közönségük előtt. A gólokat Füllkrug, Musiala, Wirtz, Pavlovic és Havertz szerezték.

A magyarok Rossi irányításával eddig még nem kaptak öt gólt egy mérkőzésen.

A magyar csapat jövő kedden Bosznia-Hercegovina együttesét fogadja az NL második fordulós mérkőzésén a Puskás Arénában.

Agresszív letámadással kezdett a magyar válogatott

A házigazdák hangulatos felvezetést adtak a találkozónak, a hangolódás során a német B-közép látványos élő képet formázott, amely a vendéglátó szövetség címerében is szereplő sast jelenítette meg. A himnuszok előtt Jamal Musiala átvette a nyári Európa-bajnokság legeredményesebb játékosának járó díjat, amelyet megosztottan nyert el, mivel rajta kívül többen is háromszor voltak eredményesek a németországi kontinenstornán.

A jelentős létszámfölényben lévő hazai drukkerek általánosságban túlharsogták a magyar szurkolókat, de időközönként ennek ellenére tökéletesen hallható volt a „Ria-Ria Hungária” bíztatás is. Az első helyzet a vendégek előtt adódott, Szoboszlai futott le jobb oldalon az alapvonalig, középre passzolt labdájáról viszont Varga lemaradt. Kisvártatva aztán már a magyarok kapuja előtt alakultak ki veszélyes szituációk, de sikerült felszabadítani, igaz, egy szöglet után Szoboszlainak a gólvonalról kellett kifejelnie a labdát.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya
Fotó: Szigetváry Zsolt / Forrás: MTI

Marco Rossi tanítványai agresszív letámadással kezdték a meccset, és elsősorban a jobb oldalon igyekeztek akciókat vezetni. A németek gyakran magukra húzták az ellenfelet, de óriási sebességgel váltottak védekezésből támadásba, és ezekből a szituációkból többször is veszélyesek voltak, Füllkrug ziccerénél Gulácsinak kellett nagyot védenie. 

Valamivel később már a Leipzigben légióskodó kapus sem tudott segíteni, a magyar védők ugyanis lemaradtak ellenfeleikről, akik szépen végigjátszott akció végén előnybe kerültek. A magyarok nem adták fel, Sallai pedig néhány perc múlva hat méterről egyenlíthetett volna, de rosszul találta el a labdát, amely a lelátóra szállt. A házigazdákat érezhetően megnyugtatta a vezető gól, kisvártatva Havertz a keresztlécre fejelt egy beadást, közvetlenül a szünet előtt pedig Musiala kiváló keresztpasszát rúgta ziccerben kapu mellé az Arsenal támadója.

Rákapcsoltak a németek a második félidőben

A második félidő német lehetőségekkel indult, majd egy szép akció végén a Nego helyére csereként beállt Bolla egyenlíthetett volna, közeli lövésébe azonban az utolsó pillanatban beleért a védő. Rögtön ezután Musiala nagy futás végén – némi szerencsével – megduplázta a németek előnyét, alig tíz perccel később pedig gólpasszt adott az egész meccsen nagy kedvvel és jól futballozó Wirtznek. A német fölény ekkorra már-már nyomasztó volt, és a valódi kérdés csupán az maradt, megússza-e három kapott góllal a találkozót a magyar csapat. Ez végül nem jött össze, a házigazdák ugyanis egyre nagyobb kedvvel játszottak a láthatóan majdnem teljesen összeomló magyarok ellen, s még két alkalommal voltak eredményesek.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 1. forduló:
Németország-Magyarország 5-0 (1-0)
Düsseldorf, Merkur Spiel Aréna, 49 235 néző, v: Clément Turpin (francia)

gólszerzők: Füllkrug (27.), Musiala (58.), Wirtz (66.), Pavlovic (77.), Havertz (81., 11-esből)

sárga lap: Nego (9.)

Németország: Ter Stegen - Kimmich, Tah, Schlotterbeck (Koch, 69.), Raum (Henrichs, 69.) - Gross (Beier, 60.), Andrich (Stiller, 82.) - Musiala, Havertz, Wirtz - Füllkrug (Pavlovic, 60.)

Magyarország: Gulácsi - Balogh, Orbán, Dárdai M. - Nego (Bolla, a szünetben), Nagy Á. (Nikitscher, 82.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 66.) - Sallai (Csoboth, 75.), Szoboszlai - Varga B. (Ádám, 66.)

Nagy Ádám beérte Puskást a válogatottsági örökrangsorban

A németek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen kezdőként pályára lépett Nagy Ádám 85. alkalommal öltötte magára a magyar labdarúgó-válogatott mezét, így beérte Puskás Ferencet az örökrangsor kilencedik helyén.
Nagy Ádám – aki 2015 óta szinte kirobbanthatatlan a középpályáról – és Puskás előtt Grosics Gyula és Szalai Ádám áll a listán 86-86 válogatott mérkőzéssel.

Nagy Ádám beérte Puskást a válogatottsági örökrangsorban
Fotó: Szigetváry Zsolt / Forrás:  MTI

A magyar labdarúgó-válogatottban legtöbbször szerepelt futballisták rangsora:

  1. Dzsudzsák Balázs (2007-2022) 109 alkalommal
  2.  Király Gábor (1998-2016) 108
  3. Bozsik József (1947-1962) 101
  4.  Gera Zoltán (2002-2017) 97
  5. Juhász Roland (2004-2016) 95
  6. Fazekas László (1968-1983) 92
  7.  Grosics Gyula (1947-1962) 86
  8. Szalai Ádám (2009-2022) 86
  9.  Puskás Ferenc (1945-1956) 85
  10. Nagy Ádám (2015-) 85

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában