2017.12.23. 12:00
Gyorsan finomat! Vacsorára, a korán ébredőknek reggelire is jó
Leveles tésztából készült finomságokkal könnyű előrukkolni a családnak, ha megtaláltuk a megfelelő tésztát.
csavart
Nem is olyan régen fedeztem fel az előre készült, hűtött leveles tésztát. Az én emlékeimben úgy maradt meg, mint egy olyan tészta, amit soha, de soha nem fogok elkészíteni. Emlékszem, ahogy Édesanyám nyomkodta a hájat apró cafatokra szedve a tésztára. Majd hajtogatta, letakarta, pihentette. Sodorta, hajtogatta, letakarta, pihentette. Úgy éreztem, soha nem készül már el a lekvárral töltött hájas.
Aztán elkezdtem szemezgetni a boltban a kész leveles tésztával. Lehet belőle jót, és kevésbé jó minőségűt kapni. Van, amelyik annyira szétnyílik, hogy csak száraz levelek maradnak belőle, de van, amelyik úgy sül meg, hogy élvezet enni. Egyik nap vacsorára sonkával töltöttem meg. Egy lapot leterítettem, megkentem kecsappal. Sonkát apró kockákra daraboltam, rászórtam. Reszelt sajttal beterítettem. Ráraktam egy másik lapot. Felcsíkoztam. A csíkokat megtekertem, tepsibe tettem. Előmelegített, 180 C-fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütöttem.