Krókusz

2021.04.14. 16:00

Kicsi, sokszínű szépség, amely kevéssel is beéri

Alacsony, színpompás kis növények, ám néhány év alatt virágszőnyeget képeznek kertünkben a megfelelően gondozott krókuszok.

Héjj Vivien

Kedves, gondozás szempontjából igénytelen virágok

Fotó: Shutterstock

Valaki sáfrányként ismeri, míg mások krókuszként hivatkoznak rá. Hagymás növény, virágait jellemzően február és április között hozza. Virágainak színe rendkívül változatos: találkozhatunk fehér, kék, lila, bíborvörös és sárga példányokkal is, a kétszínűek sem ritkák.

Ha nincs kertünk, akkor sem kell lemondanunk erről a kis növésű virágról, erkélyen is jól érzi magát, akár virágládában is nevelhetjük. A hagymákat ősszel érdemes elültetni, még a fagyok érkezése előtt.

Kedves, gondozás szempontjából igénytelen virágok
Fotó: Shutterstock

A krókusz akkor is jó választás, ha nem szeretünk túl sokat törődni virágaink gondozásával, hiszen szinte még öntözni sem kell. A kertben élő darabokat csak hosszabb szárazság esetén locsoljuk meg, hogy teljesen sose száradjon ki a földjük. A cserepes példányokat is elég csupán hetente egyszer, kevés vízzel megöntözni.

A napos és a hűvös helyeken egyaránt jól érzi magát. Érdekessége, hogy levelei a virágokkal együtt, vagy csak elvirágzás után jelennek meg. A betegségekkel és a kártevőkkel szemben ellenáll, így ha megadjuk neki az igényeinek megfelelő minimális gondoskodást, sokáig gyönyörködhetünk a színes virágokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában