2022.06.18. 12:51
Borsóból sosem elég (Képgalériával)
A borsó, mint tradicionális és nem mellesleg rendkívül finom alapanyag olyan lényegi eleme a Borsófesztiválnak, amely nélkül – természetszerűleg - étek nem készülhet itt. Főzőcsapatok versenyeztek ezúttal is, ám az igazi cél az volt, hogy az emberek újra együtt legyenek s egy jót főzzenek beszélgetés közben.
Forrás: S. Töttő Rita / FMH
– Nagy öröm számunkra, hogy ismét megrendezhetjük a borsófesztivált. Ez már a hatodik-hetedik alkalom, és nagyon nagy szeretettel vártunk rá mindenkit – fogalmazott az idei évi Borsófesztivál főszervezője, ötletgazdája, Szőllősi Istvánné, a Kertbarát Egyesület alelnöke.
A hagyományos rendezvény főzőcsapatainak a Szárazréti Közösségi ház kerti pavilonjai adtak remek teret ezen a szombaton is, ahol ezúttal is különböző finomságok készülnek. A borsó mint tradicionális magyar alapanyag pedig mindegyikbe valamilyen formában belekerül. Készült csirkemájas lecsó füstölt sonkával, de volt, amit tarjával vagy éppen mentával készítettek, máshol pedig borsós pörköltféleségekkel készültek. A lényeg minden csapatnál az volt, hogy az ízek harmóniáját megfelelőnek találja a zsűri.
A Kertbarát Egyesület szervezésében megvalósult rendezvényre szívesen jöttek Székesfehérvárról és azon túlról is baráti csapatok, támogatók egyaránt. – Számos tervünk van a következő időszakra, amelyeket az elmúlt években sajnos nem tudtunk megvalósítani, de most talán ismét lehetőség lesz rá: metszési bemutatókat, rózsa- és magbörzéket, kirándulásokat, környezetvédelmi programokat tervezünk az elkövetkezendő időszakra.
A fotó bal alsó ikonjára kattintva további képek érhetők el.
Fehérvári Borsófesztivál 2022-ben
Fotók: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap