2022.07.05. 07:20
Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a sárosdi főzőversenyt
Az idei falunap keretein belül immáron 11. alkalommal rendezik meg a Bartha Józsefné Éva emlékének adózó főzőversenyt. Az eseményen a véletlen dönti el, hogy melyik csapat milyen húsfajtából készíthet ízletes finomságokat.
Nagy hagyománynak örvend a verseny
Forrás: FMH-Archív / PT
Fotó:
Elindult a jelentkezés a XI. Bartha Jánosné Éva-főzőversenyre. A településen évről évre gasztrokalanddal adóznak az óvoda egykori szakácsnője emlékének. – Több évtizedig volt ő az óvodánk szakácsnője, nagyon jól főzött, a gyerekek nagyon szerették az általa készített ételeket. Amikor a képviselő- testület 2010-ben róla nevezte el a falunapunk főzőversenyét, a szponzorációt magukra vállalták a Bartha fivérek – a főzőverseny névadójának gyermekei –, ők zsűrizik az elkészült ételeket is – beszélt a hagyományról Dunkl Gergely polgármester.
A versenyen három húsféle áll a konyhatündér csapatok rendelkezésére, a helyszínen sorsolással döntik el, ki kapja a sertéshúscombot, kié lesz a marhalábszár, és ki főzhet őzhúsból. A megmérettetésen semmilyen kitétellel nem kell számolniuk a 8–10 fős csapatoknak, mindenki megalkothatja saját specialitását. Minden csapat részére négy kilogramm húst biztosít az önkormányzat. A nevezés díjtalan, a jelentkezéseket július 8-ig fogadják.