Nemzetközi Babahordozó Hét

2023.09.15. 15:56

Előadások, tanácsadás és kézműves vásár – változatos programokkal várják a babákat és az anyukákat

A Nemzetközi Babahordozó Hét keretében idén is kétnapos programsorozattal várja a családokat a Viktória Rehabilitációs központ emeletén a Székesfehérvári Babahordozó Klub.

Héjj Vivien

Fotó: ÖKK

A Babahordozó Hétnek többéves hagyománya és egyre több látogatója van Székesfehérváron. A programokat idén is a Székesfehérvári Babahordozó Klub szervezi szeptember 15-én, pénteken és 16-án, szombaton. Az eseménynek ezúttal a Viktória Rehabilitációs Központ ad otthont, az emeleten szakértők előadásai, tanácsadás és kézműves vásár várja a látogatókat.

A program első napján Kovács Zsoltné önkormányzati képviselő nyitotta meg a rendezvényt, aki három gyermek édesanyjaként és leendő nagymamaként személyes élményeit, tapasztalatait is megosztotta a résztvevőkkel. Mint mondta, első gyermeke megszületésekor benne is számos kérdés felmerült: „Hogyan kell etetni a babát? Hogyan kell figyelni a súlygyarapodást?”. Kiemelte, mivel ezek a kérdések a legtöbb újdonsült édesanya számára relevánsak, ezért nagy segítséget jelent számukra a program, ami ezekre a kérdésre választ ad, és segítséget nyújt az anyukáknak.

Fotó: ÖKK

A 16. Nemzetközi Babahordozó Hét programjairól az esemény szervezője, Ságiné Szabó Viktória elmondta, mind a kisgyermeket váró, mind a kisgyermekkel rendelkezőknek szeretnének segítséget nyújtani.

Péntek délután, 12:15 órától Mondjam vagy ne mondjam? címmel tart kommunikációs és önérvényesítő workshopot Ács-Steins Valéria tanácsadó. Ezt követően a szülés utáni regeneráció lehetőségeiről hallhatnak az érdeklődők, akik a délután során egy stílustanácsadó tippjeit is meghallgathatják arról, hogyan lehet anyaként is csinosan öltözni.

A szombati programok 9:00 órakor Ringató foglalkozással kezdődnek, majd az anyaság és a mozgásfejlődés összhangjáról tart előadást Bónai Réka gyógytornász. Szó lesz még a testvérféltékenységről és a természetes szülésről is, valamint Séllei Györgyi szexológus tart előadást arról, hogyan lehet a párkapcsolat intimitását visszacsempészni a szülés után. A rendezvény 15:00 órától falshmobbal és tombolasorsolással zárul. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában