Jövőre is virágba borulhatnak a kiskertek, balkonok

2023.09.08. 15:30

Hétfőn nyílik a Virágos Székesfehérvár pályázati felülete

Ismét megnyílik a lehetőség a fehérváriak előtt, hogy otthonuk mellett közvetlen lakókörnyezetüket is szebbé, virágosabbá tegyék – hétfőtől virágokra, komposztládára és esővízgyűjtőre is pályázhatnak a megyeszékhely lakói.

Héjj Vivien

A Selyem utca 1. szám előtti kiskert már csodásan fest a Virágos Székesfehérvár programnak és a lakók fáradhatatlan munkájának köszönhetően

Fotó: Fehér Gábor

Székesfehérvár önkormányzata és a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. 14. éve támogatja a fehérváriak parkosítási törekvéseti a Virágos Székesfehérvár elnevezésű pályázattal, melynek célja többek között a kulturált és vonzóbb városkép kialakítása.

– Nagyon szép hagyomány Fehérváron a Virágos Székesfehérvár pályázatsorozat. Célunk, hogy a családi házak, a társasházak és az intézmények környékét egyre virágosabbá, zöldebbé tudjuk tenni. Mintegy négymillió négyzetméter zöldterületet gondot a városgondnokság, ezt szeretnénk növelni, de ez akkor működhet, ha be tudjuk vonni a lakókat, az embereket, hiszen amit létrehozunk, azt fenn is kell tartani. Ez a pályázat erre kiváló lehetőség, hiszen a szakmai tartalmat és tudást, valamint magát a virágot az önkormányzat és a városgondnokság adja, a lakóktól és a társasházaktól azt kérjük, ültessék el, ápolják, gondozzák a növényeket. Ezzel a saját környezetükben segítik, hogy a város még zöldebbé válhasson – mondta a programról Cser-Palkovics András polgármester a Selyem utca 1. szám előtti, csodásan gondozott virágoskert tövében. A társasház előtt virágba borult terület jó példája annak, miért érdemes évről évre folytatni a kezdeményezést.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az idei évben is a megszokott négy kategóriában lehet pályázni: három kategóriában – társasház, intézmény, ablak/erkély – virágcsomagokra, a családi ház kategórián belül pedig a virágcsomagokon túl komposztálóra vagy esővízgyűjtő tartályra.

A városgondnokság pályázati felülete szeptember 11-én, hétfőn 8 órakor nyílik meg a fehérváriak előtt, akik egészen szeptember 24., vasárnap 22 óráig jelentkezhetnek a programba. A pályázat menete az előző évekhez képest nem változik, csupán egy egyszerű űrlap kitöltése szükséges.

– Nagyon fontos azonban, hogy egy fényképet fel kell tölteni arról a helyről, ahová a pályázó el szeretné ültetni a növényeket. Később, amikor a növények már virágba borultak, szintén fényképpel kell igazolni az ültetést. Fontos még, hogy közterületre, vagy közterületről jól látható helyre kell ültetni a virágokat – hangsúlyozta Bozai István városgondnok.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Pályázni lakcímkártyával igazolható lakcímmel lehet, egy ingatlanra egy darab pályázat nyújtható be. Az elnyert csomagok lakossági átvételéhez időpontfoglalás szükséges. Az időpontfoglalásról 2024 tavaszán minden nyertes pályázó értesítést kap a megadott e-mail-címére. A virágcsomagok, komposztálók és esővízgyűjtő tartályok átvétele, kiosztása 2024. április-május hónapban, előre meghatározott időpontban történik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában