Reményt hozó fények

2023.11.14. 10:30

Előszállás lakói közösen élik át a karácsonyig tartó meghitt ünnepi várakozást

Minden település életében fontos a karácsonyt megelőző időszak. Előszálláson többéves hagyomány, hogy a község adventi koszorúját a falu központjában helyezik el, s minden vasárnap meggyújtják a hit, a remény, az öröm és a szeretet gyertyáját. A tavalyi év óta van már más is...

Kecskés Zoltán

A tavalyi évben is nagy sikert aratott a Világító ablakok kezdeményezés, így idén jön a folytatás.

Fotó: Egyesület

Ilyen tradíció a Világító ablakok kezdeményezés, amely idén sem maradhat el Dél-Fejér vármegyei településen. Az Előszállási Ifjúsági Egyesület elnöke, Kanik Péter elmondta, nem is volt kérdés, hogy az adventi várakozás leginkább várt közösségformáló megmozdulását, 2023. telén is megszervezik. 

– Már október végén meghirdettük Györki Lilla, Németh Gréta szervezőtársaimmal együtt az Adventi ablakok kezdeményezésünket, amely a tavaly nagy sikert aratott, így idén is hamar gazdára találtak az adventi ablakok.  A lényege, hogy december 1 és 24 között minden nap másnak a kidíszített ablaka világít, a díszítők előzetesen kiosztott sorszámok alapján. Az ablakdíszben meg kell jelennie a sorszámnak is végül Szenteste  egyszerre világít az összes ablak. Hogy melyik nap, hol található a sorszámmal ellátott kidíszített világító ablak az meglepetés, mert az ablakvadászoknak, a faluban kell megkeresniük, lefényképezni és feltölteni az  Adventi Ablakok Előszállás csoportba – mondja lelkesen az egyesület elnöke, majd hozzáteszi: – Nyertes és díjazottak nincsenek, hisz ez nem egy verseny. Ez nem erről szól, hanem sokkal többről. Itt mindenki nyer, mind a díszítő, mind a vadász, illetve az is, aki csak gyönyörködik egy-egy szép ablakban egy kis esti séta során. Ahhoz, hogy sétálgatva megtalálják az ablakvadászok a soron következő ablakot, minden délután kiteszünk egy rejtvényt. Tegyük együtt szebbé a karácsony várakozást!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában