Gyors és egyszerű reggelik
2024.03.10. 19:00
Tippek a nap legfontosabb étkezéséhez – akár már hétfőn ki is próbálhatjuk
Feol.hu
Forrás: shutterstock.com
MÁLNÁS TEJBERIZS
- A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a szűrőben leöblített rizst, és a sót. Kis lángon 25 percig főzzük, közben néhányszor átkeverjük. Hozzáforgatjuk a kétféle cukrot.
- A málnát leöblítjük. Hozzáadjuk a citromlét és a cukrot, majd felforraljuk.
- A gyümölcsöt egy botmixerrel pépesítjük, aztán hagyjuk kissé hűlni. A tejberizst egy tálkába kanalazzuk, és elosztjuk rajta a málnapürét. Egy kevés porcukorban meghempergetett málnával tálaljuk.
SONKÁS-KOLBÁSZOS TOJÁSRÁNTOTTA
- A sonkát és a kolbászt apróra vágjuk, majd egy kevés olajon megpirítjuk őket.
- A tojásokat felverjük, ételízesítővel ízesítjük, majd ráöntjük a kolbászra és a sonkára.
- Egy serpenyőbe öntjük, néhány perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már nem folyós a teteje. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
PARADICSOMOS-FETÁS PIRÍTÓS
- A paradicsomokat, a feta sajtot, és az olívabogyót apróra vágjuk.
- Egy tálba tesszük őket, ráöntünk egy keveset az olívabogyó levéből és egy kis olívaolajjal is meglocsoljuk, majd ízlés szerint borsozzuk.
- A bazsalikomleveleket apróra vágjuk, majd ezt is hozzákeverjük a salátához.
- A toast kenyereket megpirítjuk, majd a még meleg pirítóst megkenjük a paradicsomos-fetás keverékkel
A receptek a mindmegette.hu-ról származnak.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre