Sikeres akció Előszálláson!

2024.05.13. 12:00

Az ovisok voltak a legaktívabbak faölelésben (videóval!)

Az elmúlt hetekben az Előszállás Könyvtári, Információs és Közösségi Hely vidám kihívásra hívta a község lakóit. Ahogy megszokhattuk Tábiné Nyúl Gabriellától és csapatától, ismét sikerült megmozdítaniuk a helyieket.

Kecskés Zoltán

Tábiné Nyúl Gabriella a könyvtár mögötti gesztenyefák közül választott egyet.

Fotó: Könyvtár

A madarak és fák napja alkalmából hirdettek érdekes akciót, melyben arra biztatták a lakosokat, hogy 1 perc időtartamig öleljenek át egy fát és készítsenek róla fotót. Teljesíteni lehetett erdőben, utcán, parkban, iskola vagy óvoda udvarán, illetve bárhol, ahol fa van.

– Nagyon örülök, hogy ennyien csatlakoztak a felhívásomhoz. Összesen 44 fotót kaptam, igaz volt, akitől többet is. A patakparti ovisok Süni csoportja ölelte meg a legtöbb fát. Akciónknak adhatnánk az Ölélés határok nélkül címet is, hisz nem csak előszállásiaktól érkezetek képek, hanem a szomszédos Nagykarácsonyból is csatlakozott hozzánk a NaTE, a Nagykarácsony Testvér-településeiért Egyesület. De említhetnénk az Előszállásról elszármazott, ide hazalátogató Gyöngyösi Miklóst és családját. A legtöbb fát a suliparkban ölelték meg, a több százéves gesztenyefák egészen biztos, sok energiát tudtak adni a faölelőknek. Viszont a képek alapján voltak igencsak fiatal facsemeték is, amik megölelésre kerültek – osztotta meg örömmel a szervező. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában