Nagy múlt

2024.05.12. 14:00

Értéket őriznek és teremtenek az éremgyűjtők – 37. Éremgyűjtő Találkozó Fehérváron

A Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Fejér Megyei Alba Regia Szervezete immáron 37. alkalommal szervezte meg az Éremgyűjtő Találkozót, melynek a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház adott otthont május 12-én, vasárnap.

Déri Brenda

Az érmek országunk történelmi múltjába adnak betekintést

Fotó: NAGY NORBERT/ FMH

Nagy múltat tudhat magáénak a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete, akik hosszú évek óta azért tevékenykednek, hogy fenntartsák a numizmatika értékét. E céllal szerveznek és tartanak időről időre rendezvényeket, találkozókat, ahol az előadások és eszmecserék mellett a résztvevők, akik zömmel érmegyűjtők szabadon értékesíthetik és cserélhetik egymás között az érméket. Így volt ezt május 12-én, vasárnap is, amikor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban gyűltek össze.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A találkozón részt vett Cser-Palkovics András polgármester is, aki köszöntőbeszédében az értékőrzést és értékteremtést hangsúlyozta. Mint mondta e kettőt minden éremgyűjtő és készítő magában hordozza, hiszen egy-egy új érem készítésével érték teremtődik, azzal pedig értéket őriznek, hogy egy-egy történelmi személy, momentum feltűnik az érmék oldalain.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A városvezetőt követően a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének elnöke, Csóka Ferenc is köszöntötte a jelenlévőket. Mint elhangzott az 1969-ben alakult egyesület működése óta több mint 120 szobrászművészt és képzőművészt kért fel arra a nemes feladatra, hogy készítsék az érmeket, amelyek valós történelmi áttekintést adnak az ország és Székesfehérvár múltjából, nem mellesleg pedig hatalmas numizmatikai értéket hordoznak magukban.
A találkozó további része előadásokkal, címátadással és éremcserével, -vásárral folytatódott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában