A párhuzamosok találkozásánál

2024.06.06. 12:38

Most már igazoltan is jó lakni Sárkeresztesen

Rendhagyó és mégis a szokásosnál is természetesebb gólyahírt kaptuk a Fehérvárhoz közeli település fotósától. Párhuzamosok találkozásánál, vagyis egy kétlábú villanyoszlop tetején új nagycsalád igényelheti meg a „falusicsokkot”. A három gólyafióka léte bizonyíték arra, hogy Keresztes egy jó hely.

Palocsai Jenő

A gólyák 3-4 tojást raknak, vagyis látható, hogy Sárkeresztesen bátran lehet családot alapítani

Fotó: Igari Balázs

Valós gólyahír érkezett Sárkeresztesről a hírlap szerkesztőségébe.

– A lakosság növekedésének tendenciája az állatvilágban is megfigyelhető településünkön. Három kis fiókával bővült a mi kis gólyacsaládunk létszáma. A gólyapár hosszú évek óta visszatérő lakója Keresztesnek, és láthatóan jól érzik magukat nálunk. Reméljük, hogy példájukat követve, nem csak az állatvilág képviselői, hanem az emberek közül is egyre többen a letelepedés és a családalapítás mellett teszik le voksukat, mert megfelelőnek találják Sárkeresztest, ahol tényleg jó élni – fogalmazott a település lakosa, Igari Balázs fotós.

A kábeltévével, internettel, telefonnal és árammal rendelkező fészek tulajdonosai rendszeresen járnak a közeli rétekre, hogy a három, örökké éhes fiókának mindig jusson békapép, haldara vagy éppen egéreleség. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában