Valóra vált és további nagy álmok

13 órája

A világbajnokságon folytatnák Eb-sikerüket a spanyolok

Boldogok a spanyolok, a tizenhetedik születésnapját a döntő előestéjén ünneplő Lamine Yamal számára pedig az Európa-bajnoki trófea a legjobb ajándék. Így értékelték az ibériaiak a vasárnap esti diadalt.

MW

Lamine Yamal és Miguel de la Fuente a győzelmet ünnepli az Európa-bajnokság döntője után

Forrás: NurPhoto via AFP

Fotó: Jose Breton

„Spanyolország negyedszer nyerte meg az Európa-bajnokságot. Nem is lehetnék boldogabb! Ez egy jó nap számunkra. Nagyon büszke vagyok, még annál is büszkébb, mint néhány nappal ezelőtt” – mondta Luis de la Fuente, a spanyolok szövetségi kapitánya, aki az angolok kapitányához, Gareth Southgate-hez hasonlóan úgy vélekedett, hogy megérdemelten végeztek az élen.

Nagyon boldog vagyok, mert történelmet írunk. Reméljük, a sikereink már a következő világbajnokságon folytatódnak

– mondta az első spanyol gólt szerző Nico Williams. Hozzátette: már a torna előtt megmondta, hogy senki sem állíthatja meg őket.

A spanyolok – a kontinensviadalon példátlan bravúrt végrehajtva – mind a hét meccsüket megnyerték és tizenöt alkalommal találtak a hálóba, ezzel megdöntötték az Európa-bajnokság gólcsúcsát.

Ez a legjobb ajándék, amit kaphattam, egy valóra vált álom

– közölte az egy góllal és négy gólpasszal záró Lamine Yamal, aki szombaton ünnepelte 17. születésnapját.

A győztes gólt szerző Mikel Oyarzabal térdsérülés miatt lemaradt a 2022-es katari világbajnokságról, most pedig nagyon szerencsésnek tartja magát, hogy átélhette ezt a hatalmas sikert és örömet.

Én szereztem a győztes gólt, de bármelyik csapattársam lőhette volna. Hihetetlenül boldog és büszke vagyok. Tettem a dolgomat és szerencsém is volt a győztes találatnál

– nyilatkozta a Real Sociedad futballistája, akinek ez volt a tizenkettedik gólja a spanyol válogatottban.

De la Fuente úgy fogalmazott, Oyarzabal mindig biztos pontja a csapatnak, a két szélen és középcsatárként is tud játszani.

„Ma gólt szerzett, de mindig ad nekünk valamit. Kilenc éve dolgozunk együtt, és még soha nem hagyott cserben” – mondta a kapitány, aki már a korosztályos csapatokban is edzette Oyarzabalt. De la Fuente ugyanis a felnőttekkel aratott Nemzetek Ligája-siker, illetve az U19-es és U21-es korosztállyal kiharcolt Európa-bajnoki aranyérem után vezette a kontinensbajnokság dobogójának felső fokára a felnőtt spanyol válogatottat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában