Az önzetlenség ereje és elismerése

2024.06.25. 11:40

Önkéntesek hete: díjátadóval egybekötött fehérvári tárlatmegnyitó (galéria!)

Székesfehérvár legjobb önkéntes és közösségi szolgálatos programjairól és önkénteseiről készült tablókiállítás a Fejér Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ előtti téren. A díjátadóval egybekötött tárlatot Deák Lajosné tanácsnok, önkormányzati képviselő és Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke nyitotta meg.

Kecskés Zoltán

Önkéntesek hete: négy szervezet és négy önkéntest munkáját is elismerték

Fotó: Fehér Gábor

– Az önkéntes civilszervezetek alappillérei önkormányzatunknak, társadalmunknak! – hangsúlyozta Deák Lajosné a család- és nemzetpolitikai ügyek tanácsnoka, a város önkormányzati képviselője kedden délelőtt. Fontosnak nevezte, hogy abban a közösségben, ahol élünk, figyeljünk egymásra, mindig legyen valaki, aki segítő kezet nyújt a nehéz helyzetbe került embereknek. Az önkéntesek pedig önzetlenül teszik mindezt, ezért fontos – mint fogalmazott –, „hogy ezeket a szervezeteket megtiszteljük, megőrizzük és megtartsuk. A város életének fontos szereplői ők, nélkülük egy-egy program megszervezése és lebonyolítása sem sikerülhetne úgy, ahogy lehetne" – emelte ki.

Deák Lajosné a család- és nemzetpolitikai ügyek tanácsnoka és a város önkormányzati képviselője méltatta az önkéntesek munkáját
Fotó: Fehér Gábor

Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke, a Fejér Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szakmai vezetője a megnyitón arról beszélt, hogy az Önkéntesek hetét hagyományosan, immáron 5 éve június elején rendezik meg abból a célból, hogy az önkéntességet, a közösségi szolgálatot, valamint a civil szervezetek munkáját jobban megismerhessék az itt élők. Az idei programsorozat keretében (június 3-7. között) kerekasztal beszélgetéseket, tanácsadó napot és önkéntes-projektmenedzser képzést szerveztek vármegye szerte az iroda munkatársai. Szintén az Önkéntesek hete részeként a fehérvári önkormányzattal közösen keresték a megyeszékhely legjobb önkéntes és közösségi szolgálatos programját, valamint önkénteseit.

Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke az Önkéntesek hete programsorozat fontosságáról beszélt
Fotó: Fehér Gábor

A köszöntőket követően Rózsás Ildikó, az esemény moderátora és a program szakmai megvalósítója ismertette a díjazottakat, akik örömmel vették át az elismeréseket a sajtó képviselői előtt.

Székesfehérvár legjobb közösségi szolgálatos és önkéntes programja:

  • I. helyezett: Hétvezér Általános Iskola Diákönkormányzata
  • II. helyezett: Tálos Edit Alapítvány
  • III. helyezett: Krajczáros Alapítvány
  • III. helyezett: Székesfehérvár Városi Természetbarát Szövetség

Székesfehérvár legjobb Önkéntese:

  • I. helyezett: Szili Laura – SZÉNA Egyesület a Családokért
  • II. helyezett: Tóth Tibor – Krajczáros Alapítvány
  • III. helyezett: Kutassy László – SZÍN-TÉR /Színjátszó-Versmondó/ Egyesület
  • IV. helyezett: Falvai Norina – ART Kulturális Egyesülete

A kiállítás megtekinthető július 25-ig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában