Egytől egyig új

2024.07.02. 14:42

A teljes testület kicserélődött Bakonykútiban

A régi polgármester egy teljesen új képviselő-testülettel végzi majd a falu irányításának teendőit októbertől. A megbízólevelüket nemrég kézhez kapó képviselők igyekeznek garanciát vállalni a meglévő értékek megőrzésére, de úgy, hogy teret kapjanak az új elképzelések is.

Palocsai Jenő

A gyengébbik nem erősíti majd az értékmegőrzésre és egyben a fejlődés előmozdítására készülő településvezetést

Fotó: önkormányzat

A legkisebb Fejér megyei község, Bakonykúti is választott, ám a legtöbb településsel ellentétben, kizárólag új képviselők veszik majd át a stafétát a régiektől. Az október első napjától Kútiért dolgozók június 25-én vehették át megbízólevelüket Mézes Máriától, a Helyi Választási Bizottság elnökétől, aki gratuláló szavai mellett külön kiemelte, hogy Bakonykúti választópolgárai az országos átlagot is meghaladó, nagy aktivitással vettek részt a választáson.

Fotó: önkormányzat

Az új testület élén a régi polgármester áll majd.

– Rendkívül megtisztelő számomra, hogy 14 év polgármesteri munkám elismeréseként már negyedik alkalommal kaptam bizalmat Bakonykúti lakosságától, ugyanakkor a képviselők kicserélődtek, valamennyien első ciklusukat kezdik meg. Mindez garancia egyrészt a meglévő értékek megőrzésére, az eddigi eredményes munka folytatására, de az új gondolatok, elképzelések megjelenésére is – fogalmazott Marics József régi és leendő polgármester, aki hozzátette:

A további eredményes munkára garancia az is, hogy a megválasztott képviselők eddigi munkájukkal már bizonyítottak az élet számos területén, így a tudományos életben, a közigazgatásban, a népművelésben vagy a vállalkozásban.

A legkisebb település és arányaiban mégis talán a legtöbb szavazó ment el letenni a voksát, ami abban a vonatkozásban pozitív megerősítés a most alakuló képviselő-testületnek, hogy élvezik a lakosság támogatását.

Fotó: önkormányzat

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában