Palotavárosban mutatják meg magukat

2024.07.02. 09:00

Divatbemutató az újrahasznosítás jegyében

A mai naptól kezdődik a VMK Tolnai utcai Tagkönyvtárban az újrahasznosítással kapcsolatos kiállítás, mely a bibliotékában működő kézműves szakkör tagjainak alkotásaiból jött létre. A tárlat megnyitójának előestéjén, az alkotók modell bőrébe bújva mutatták be kreációikat.

Kecskés Zoltán

Hárman is beöltöztek: Tóth Klára (b), a pólóját apró anyagokkal díszítette, fülében kávékapszula fülbevaló, Krainhofferné Zsuzsa (k), kávékapszulából fülbevaló és nyaklánc, a szélén Kalincsákné Molnár Zsuzsanna (j), a már meglévő blúzára hímezett levendulát, amelytől egészen más lett a hangulata.

Fotó: Könyvtár

– Minden kézzel készült tárgy megérkezett és beköltözött. Hétfőn egy családias hangulatú divatbemutatóra jöttünk össze, melynek célja, megmutatni azokat a lehetőségeket, hogyan lehet fenntarthatóvá tenni a környezetünket néhány ötlettel, praktikával, ügyes kézzel és hogyan lehet a már megunt ruhákat, tárgyakat újra alkotni, valami mást kihozni belőlük, mint az eredeti funkciója – fogalmazott Kalincsákné Molnár Zsuzsanna tagkönyvtárvezető hozzátéve, hogy ezen a találkozón nem csupán a technikákról beszélgettek, hanem őszintén örültek egymás sikerének és alig várják hogy a tárlatot július 2-31. között minél többen megnézzék a könyvtár nyitvatartási idejében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában